elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València inicia la setena campanya municipal de voluntariat pel valencià amb vora un miler de participants des de 2016

València inicia la setena campanya municipal de voluntariat pel valencià amb vora un miler de participants des de 2016
  • Lluïsa Notario: “En una societat amb diversitat lingüística com la nostra, hem de compartir i respectar les nostres llengües”

MÉS FOTOS
València inicia la setena campanya municipal de voluntariat pel valencià amb vora un miler de participants des de 2016 - (foto 2)

Este dimecres s’ha presentat en les instal·lacions municipals de Tabacalera la setena campanya del voluntariat pel valencià a l’Ajuntament de València. Esta activitat, organitzada pel Gabinet de Normalització Lingüística en col·laboració amb el Servici de Formació i Escola Valenciana, està inclosa dins el Pla de Formació de la institució i va començar l’any 2016, de manera que al llarg d’estos anys hi han participat 941 funcionaris i funcionàries. En concret, enguany hi participen 85 persones

La campanya consistix a posar en contacte per a conversar persones que volen començar a parlar valencià, aprenentes, amb altres que ja el parlen, voluntàries, i tindrà lloc als edificis municipals en dos sessions setmanals de mitja hora durant 10 setmanes, fins al 2 de desembre. 

L’acte ha sigut presentat per Pepa Cases amb un missatge sobre la importància d’usar el valencià, també en l’àmbit de l’administració pública per a garantir el dret ciutadà a triar llengua. Així mateix, l’ha presidit la regidora de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València, Lluïsa Notario, i ha comptat amb la presència de la diputada de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Dolors Gimeno, de la responsable del Voluntariat pel valencià d’Escola Valenciana, Xon Domènech, i del personal municipal participant en el voluntariat.

Notario ha destacat els conceptes de “compartir i respectar les llengües en una societat multilingüe com la nostra. Perquè totes les llengües i totes les persones mereixen la mateixa consideració”. A més, ha explicat que estes campanyes tenen un objectiu clar: “que el valencià siga llengua de totes les persones que viuen a la ciutat de València, més enllà d’ideologies, creences, edat, etc.”. La regidora ha defensat que “les llengües faciliten i possibiliten la comunicació entre les persones i tenim la sort de viure en un territori que és sinònim de diversitat lingüística i que a més està íntimament lligada al nostre patrimoni cultural i que tenim la responsabilitat de protegir, aprofitar i difondre. Hem de posar en valor la nostra llengua compartint-la”.

Pujar