27 de setembre de 2020 27/9/20

València destina 32 milions del superàvit a amortitzar el deute

València destina 32 milions del superàvit a amortitzar el deute - (foto 1)
  • Ribó es mostra crític per la gestió que fa el govern central dels romanents i defensa aquesta com la millor opció

València destinarà els 32 milions d'euros del seu romanent a amortitzar el deute municipal. Així ho ha aprovat aquest dijous el ple de l'Ajuntament, amb els vots a favor del govern municipal i l'abstenció de l'oposició, des d'on han recriminat que no es destinen a la lluita contra la pandèmia.

Amb aquesta operació, el deute municipal quedaria en un 34% de cara a final d'any. A més, el govern de Ribó ha aprovat destinar part de la quantia del superàvit a unes altres partits com per exemple la compra de vehicles d'emissions zero, compra de motos elèctriques per a la Policia Local i una altra partida per a instal·lar antenes de senyal wifi als pobles de la ciutat.

Malgrat les crítiques, l'alcalde ha destacat que el 20% del superàvit – el permés en un inici per part del govern – s'ha destinat a qüestions relacionades amb la pandèmia del coronavirus posant l'accent principalment en els 12 milions destinats a la despesa social. “El màxim que ha deixat el Govern” ha recordat.

Uns diners ja invertits i del qual ja es va adonar en les passades setmanes. Ara, “la part grossa” tal com l'ha denominada Ribó, anirà destinada a pagar de forma anticipada els prestem del consistori. Una postura que ha rebut crítiques importants per part del Partit Popular - des d'on a més han lamentat la falta d'acció de l'alcalde a l'hora de reclamar al govern central – i que el govern municipal ha justificat apuntant que “Colau ho farà demà i l'alcalde del PP el va fer fa uns dies a Alacant”.

Amb això, l'alcalde ha destacat que la seua postura contínua sent la mateixa i no s'ha mostrat satisfet amb la postura del govern de Pedro Sánchez sobre aquest assumpte però creu que és “la millor solució o l'encara sort” en aquests moments. “Ara mateix hi ha molt poca diferència entre Montero i Montoro” ha lamentat.

Pujar