15 de juliol de 2020 15/7/20

València commemora el Corpus Christi amb misses solemnes, processons eucarístiques i voltejos de campanes

València commemora el Corpus Christi amb misses solemnes, processons eucarístiques i voltejos de campanes - (foto 1)

  L'arxidiòcesi de València commemorarà aquest diumenge la solemnitat del Corpus Christi amb misses solemnes en totes les esglésies i processons eucarístiques, entre elles, la de la capital valenciana, on eixirà la seua Custòdia, considerada la més gran del món, així com voltejos generals de campanes.

  El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, celebrarà aquest diumenge la missa de pontifical en la Catedral, a les 10.30 hores, concelebrada pel Cabildo i amb la intervenció de la Coral Catedralícia acompanyada de música d'òrgan, i en finalitzar tindrà lloc el repartiment de pans beneïts a la Porta dels Ferros. Igualment, a les 19 hores donarà començament la solemne processó eucarística, que eixirà des de la Porta dels Apòstols de la Seu i recorrerà els carrers del centre de València, presidida també pel Cardenal, fins a tornar a la Catedral.

   En la processó eixirà la custòdia de la Seu de València, considerada la més gran del món, amb 600 quilos de plata i 8 d'or a més de perles i pedres precioses donades pels valencians, que va ser dissenyada i realitzada des de 1942 durant 12 anys per l'orfebre valencià Francisco Pajarón. La celebració de la solemnitat litúrgica del Corpus Christi a València es remunta al segle XIII, encara que la processó eucarística va ser introduïda anys després pel bisbe Hugo de Fenollet que va convertir a València en la segona ciutat d'Espanya, després de Barcelona, a organitzar-la.

  Volteig extraordinari

  Els Campaners de la Catedral acompanyaran la celebració de la solemnitat aquest diumenge des de primera hora amb el toc d'alba, a les 8 hores, “que pràcticament es pot sentir en tota la ciutat”, i un repic, a les 9 hores, ha explicat Francesc Llop, president de l'associació de campaners.

  Entre les 12 i les 13 hores “farem el volteig extraordinari a mà de les 11 campanes del Miquelet, amb diferents combinacions, amb motiu de la festa del Corpus Christi, únic dia de l'any en què es produeix aquest volteig, al costat del dia en què és nomenat un nou Arquebisbe o Papa”.

  A la vesprada, a les 18 hores, tocaran la “senyal”, un “anunci i cridada a la participació de tota la ciutat en la processó, que començarà a les 19 hores i durant la qual també sonaran les campanes, fins a l'entrada en la Seu i la benedicció final”. A més, els Campaners de la Catedral començaran els tocs del Corpus Christi aquest dissabte, en la vespra de la solemnitat, a les 12, a les 16.30 i a les 20 hores.

  Pujar