elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València agilitarà les sancions per botellón i multarà també als estudiants Erasmus

Arxiu
Arxiu
  • L'Ajuntament vol prevenir abans d'actuar per evitar "convertir el botellón a una batalla campal entre policia i participants" com està succeint en altres ciutats

L'Ajuntament de València està estudiant mesures per acabar -o al menys limitar- els botellons que s'estan propagant cada cap de setmana per diferents barris de la ciutat. Hondures i el Cedre són els principals punts de reunió de milers de joves cada cap de setmana però també se suma Benimaclet i altres zones que la Policia Local va vigilar més de prop que mai.

Així ho ha confirmat l'alcalde Joan Ribó juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Aaron Cano, que han explicat les decisions adoptades després d'una reunió aquest dimarts i que passen, fonamentalment, per augmentar els efectius de Policia que patrullen cada nit per la zona per prevenir-lo i, a més, augmentar les sancions, inclosos els estudiants Erasmus.

"Els Erasmus formen part d'aquest fenomen i, encara que no sabem els mecanismes que posarem en marxa, treballarem perquè les sancions arriben a casa dels seus pares", ha explicat l'alcalde Ribó.

Però abans de la sanció, la prioritat del consistori és la contenció, ja que volen que a València es visquen escenes tan greus com en altres ciutats espanyoles amb enfrontaments entre policia i joves, agressions sexuals i baralles: "No volem convertir el botellón en una batalla campal entre policia i ciutadans, volem contenir la concentració", ha dit l'alcalde.

En aquesta mateixa línia, el regidor Aaron Cano ha defensat que "com més gran ha estat la contenció, amb 1.200 policies i helicòpters, hi ha hagut atracaments, abusos sexuals ... per això reivindique la nostra pròpia fórmula de treball". Així, mentre que a la plaça d'Hondures i el Cedre es barren cada cap de setmana, s'estudia fer alguna cosa similar amb Benimaclet, tot i que encara no s'ha decidit.

Es crearà una comissió que es reunirà setmanalment per fer seguiment de la mateixa i agilitzar també el règim sancionador, perquè s'agiliten al màxim les multes i arriben ràpidament al destinatari. Per cert, l'Ajuntament descarta crear botellódromos perquè defensen que no acaba amb el problema.

Pujar