15 de gener de 2021 15/1/21

València acull tres anys més el festival internacional de videojocs Dreamhack

València acull tres anys més el festival internacional de videojocs Dreamhack - (foto 1)
  • Enguany espera més de 55.000 visitants

MÉS FOTOS
València acull tres anys més el festival internacional de videojocs Dreamhack - (foto 2)

L’Ajuntament ha aprovat un conveni de col·laboració amb els organitzadors del festival internacional de videojocs DreamHacks per a acollir esta trobada durant els anys 2019, 2020 i 2021. La pròxima edició se celebrarà del 5 al 7 de juliol a Fira València «amb la previsió de superar la xifra de visitants de l’any passat, quan s’hi van registrar més de 55.000 persones, amb l’impacte econòmic consegüent per a la ciutat que, a més, es convertix en referent dels esports electrònics o e-sports i es projecta».

La regidora de Relacions Internacionals en funcions, Sandra Gómez, ha presentat hui esta trobada, en què participaran unes tres mil persones, i ha destacat que es tracta d’«un dels festivals internacionals de videojocs més importants del món, ja que les anteriors edicions que s’han celebrat a València, un total de nou, han sigut un èxit d’assistència i repercussió».

La celebració de la desena edició de DreamHack València «assegurarà la promoció de la ciutat a través dels nombrosos visitants que acudixen a participar en este», ha continuat l’edila, qui també ha ressaltat l’increment d’empreses i marques participants, la qual cosa «ha afavorit la promoció de la ciutat tant a nivell nacional com internacional».

A més, amb el conveni signat «es pretén garantir l’impacte econòmic que va tenir la celebració durant 2018 a València. Llavors es va realitzar una despesa de 698.783 euros en organització i 372.000 euros en despeses directes en hostaleria i transport a la ciutat. Així mateix, es van xifrar en 1.455.000 euros les despeses que van realitzar els visitants a la ciutat i es van crear 58 noves ocupacions».

«Pel que fa a la promoció de València a Espanya i a l’exterior, el valor de la presència de la ciutat en els mitjans de comunicació anunciant o proporcionant informació sobre el festival DreamHack València en 2018 i, de manera indirecta, de la ciutat, va ser de 1.478.000 euros», ha aclarit la regidora en funcions, qui també ha manifestat que el valor econòmic pels mateixos conceptes en les xarxes socials es va situar en els 531.000 euros.

«València se suma al grup de ciutats que aposten per la innovació que representa la indústria dels esports electrònics, coneguts com e-sports, en afermar-se esta celebració durant tres anys més. Així mateix, l’esdeveniment representa una oportunitat per a la promoció del sector del videojoc en particular i, més genèricament, de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), la qual cosa facilitarà la creació i maduració de projectes tecnològics innovadors a la ciutat», hi ha afegit.

D’altra banda, Sandra Gómez ha explicat que el desenvolupament de l’esdeveniment a la ciutat durant els tres pròxims anys «la posiciona com a marca internacional València Tech City, que naix amb l’objectiu de convertir València en una capital referent en innovació i desenvolupament de noves tecnologies, així com en un enclavament tecnològic que promoga la seua competitivitat».

En la presentació d’esta trobada també han participat el director de Encom Games SL, Arturo Castelló, i el gerent de Gran Públic de Telefónica en Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia i Balears, José María Albert.

 

Pujar