23 d’octubre de 2019 23/10/19

València acull un projecte per a fomentar el coneixement obert el 17 i 18 de juliol

València acull un projecte per a fomentar el coneixement obert el 17 i 18 de juliol - (foto 1)
  • Amb el títol ‘Què és això del govern obert? T’ho conte?’, i dirigit a joves nascuts entre 2001 i 2006

MÉS FOTOS
València acull un projecte per a fomentar el coneixement obert el 17 i 18 de juliol - (foto 2)

L'Escola d'Estiu de la Càtedra de Govern Obert (UPV-Ajuntament de València) ha organitzat per als dies 17 i 18 de juliol el curs Què és això del govern obert? T’ho conte?, dirigit a joves amb l'objectiu de «fomentar el coneixement obert i treballar en la línia de la intel·ligència col·lectiva». El projecte, que es realitzarà de 9.15 a 14.30 els dos dies, està dirigit a persones nascudes entre 2001 i 2006, i tindrà lloc a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica.

Així mateix, este curs pretén acostar i ajudar la ciutadania a posar en pràctica termes com participació ciutadana, pressupostos participatius, govern obert o responsabilitat social, entre d’altres, que fomenten des de fa anys les administracions públiques. 

Durant estos dos dies, els i les joves podran interactuar amb situacions quotidianes en què hauran de prendre una decisió. Amb esta finalitat, hauran de descobrir què passa quan prenen la seua decisió, a qui afecta més, quines conseqüències té sobre el planeta o sobre la societat. En esta tasca els acompanyarà un bot de Telegram, que els guiarà per a trobar la informació que els ajudarà a decidir el que farien, decisió que serà consensuada i compartida.

També s'han dissenyat tallers de curta duració, 45 minuts, en els quals, de manera pràctica, es treballarà: la participació; les accions que poden fer per a canviar el seu entorn; el potencial que es genera quan s'usen dades per a prendre decisions informades; el paper que té aprendre des de la metodologia aprenentatge-servici (aprendre oferint un servici a la comunitat) per a fomentar ciutadania activa; les notícies falses (fake news) i les eines que ens permeten reconéixer-les.

ocultar
València acull un projecte per a fomentar el coneixement obert el 17 i 18 de juliol
Pujar