elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament posa en marxa el projecte “Requiem in Power” en els cementeris de València

L'Ajuntament posa en marxa el projecte “Requiem in Power” en els cementeris de València
  • La Junta Local de Govern aprova la instal·lació dels primers 810 panells fotovoltaics als cementeris del Grau, Campanar i Benimàmet

L'Ajuntament de València ha aprovat este divendres en la Junta Local de Govern (JGL) les modificacions tècniques de la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els cementeris del Grau, Campanar i Benimàmet. D'esta manera, s'inicia el projecte “Requiem in Power”, que contempla una inversió global de 3,2 milions d'euros per a la instal·lació per a la instal·lació d'un total de 6.658 plaques solars en el conjunt dels cementeris municipals per a produir 3.388.530 quilowatts anuals d'energia elèctrica abans de final d'any.

En esta primera fase començarà, en els pròxims dies, amb la instal·lació dels primers 810 panells fotovoltaics al Grau, Campanar i Benimàmet que suposaran una producció total de més de 440.000 quilowatts/any i més de 140 tones/any d'estalvi de diòxid de carboni.

Així, en el cementeri de Campanar hi haurà 375 unitats de plaques solars en una superfície de 800 metres quadrats i amb un pressupost de 201.000 euros. En el mateix sentit, el cementeri de Benimàmet comptarà amb 259 panells en una superfície de 564 metres quadrats i un pressupost de 118.701 euros, mentres que cementeri del Grau comptarà amb 176 plaques solars en una superfície de 318,70 metres quadrats i el pressupost assignat és de 59.532 euros.

Per al portaveu municipal, Juan Carlos Caballero, “este projecte és una de les apostes municipals en sostenibilitat, que complix amb el nostre compromís d'eficiència energètica i utilització d'energies renovables. És una iniciativa que s'emmarca dins dels projectes relacionats amb la Capitalitat Verda Europea i en els objectius de l'Acord Climàtic subscrit per l'Ajuntament de València per a la Mission 2030”.

Esta primera actuació aprovada este divendres es complementarà amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques també en els cementeris General i del Cabanyal.

Amb el desplegament total del projecte, València es consolidarà com una de les ciutats europees líders en estalvi i eficiència energètica i també en sostenibilitat, en estalviar-se l'emissió de més de 1.000 tones de diòxid de carboni a l'any.

Llocs de treball i energia per a llars vulnerables

Així mateix, Caballero ha explicat que amb esta actuació “aprofitem una superfície municipal per a la generació d'energia fotovoltaica, neta i renovable. D'esta manera aconseguim reduir els costos de la factura energètica del consistori, subministrem energia a llars vulnerables de la ciutat i creem ocupació verda”.

L'energia generada en estes instal·lacions es destinarà principalment a l'autoconsum dels edificis municipals, però un percentatge al voltant del 25 % de la producció elèctrica es destinarà a satisfer la demanda de prop d'un miler de llars vulnerables gràcies a la col·laboració amb la Delegació de Servicis Municipals.

 

Pujar