29 d’octubre de 2020 29/10/20

València acull el I Fòrum permanent de ciutats esportives 2020

València acull el I Fòrum permanent de ciutats esportives 2020 - (foto 1)
  • La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha donat la benvinguda als participants en el fòrum, que se celebra en el Complex Esportiu-Cultural La Petxina

MÉS FOTOS
València acull el I Fòrum permanent de ciutats esportives 2020 - (foto 2)

La sessió inaugural del Fòrum Permanent de Ciutats Esportives ha comptat amb l'assistència de representants públics provinents de Sevilla, Màlaga, Valladolid, Castelló, Palma i Granollers. La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha participat este matí en l'obertura de la trobada, que s'ha celebrat en el Complex Esportiu Municipal La Petxina.

Bernabé ha subratllat que este fòrum «aspira a convertir-se en un espai de debat pioner a Espanya amb l'objectiu que ciutats amb poblacions, problemàtiques i reptes similars puguen periòdicament compartir i discutir iniciatives, projectes i solucions als desafiaments que la gestió de l'esport planteja en cadascuna d'elles». La regidora ha afirmat que la constitució d'este fòrum «va de la mà amb l'estratègia de futur de la nostra ciutat, en la qual es dona suport al nostre Pla Estratègic d'Esport, elaborat per la Fundació Esportiva Municipal fa ja una dècada». Este Pla Estratègic té com a objectiu principal promocionar la pràctica d'activitats físiques i esportives en el conjunt de la ciutadania, proporcionant un model que siga inclusiu i adaptat a les necessitats de totes les persones.

La direcció tècnica i la coordinació de les jornades compta amb la col·laboració de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat de València. El format del fòrum consisteix en taules redones en les quals cada ciutat participant exposa el seu enfocament en matèria de gestió esportiva, s'intercanvien experiències i es debat sobre les propostes que treballa cada ciutat. Entre els assumptes a debatre, el programa inclou temes com ara l'organització d'esdeveniments esportius, els models de gestió, l'estructuració de les escoles esportives municipals i els seus jocs esportius, el manteniment d'instal·lacions esportives, els programes d'activitat física i salut o els programes per a poblacions amb necessitats especials, entre altres.

Des de la Regidoria d'Esports s'ha subratllat la voluntat de l'Ajuntament de València de «dotar este fòrum d'un caràcter de permanència». La regidora Pilar Bernabé ha assenyalat que «podem aconseguir que cada vegada siguen més les persones que se sumen a la pràctica de l'esport i els valors que transmet com a activitat saludable, educativa, lúdica i generadora d'una important cohesió social i familiar».

Pujar