30 de març de 2020 30/3/20

La Universitat de València presenta l'audiovisual de la sèrie Docufòrum “Quo vadis, cánnabis? Substància, consums i informació”

La Universitat de València presenta l'audiovisual de la sèrie Docufòrum “Quo vadis, cánnabis? Substància, consums i informació” - (foto 1)

  La rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, ha presentat en la Facultat de Geografia i Història un documental sobre el consum de cànnabis entre la població jove. El programa Docufòrum comprén una sèrie de documentals produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb el TAU.

  En la presentació han participat la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, al costat de José Javier Navarro, professor del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València i director de continguts del documental, i Paco Alós, director de Relacions Institucionals i Responsabilitat Social de Caixa Popular. L'acte s'ha celebrat a la Sala Manuel Ardit de la Facultat de Geografia i Història.

  La rectora de la Universitat de València ha subratllat la importància de la col·laboració institucional, perquè “aquest programa no hauria sigut possible sense el suport d'entitats compromeses amb la societat valenciana com és el cas de Caixa Popular”, que ha finançat aquest documental. Maria Vicenta Mestre també ha tingut paraules d'agraïment a la labor del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, així com al Taller d'Audiovisuals que han fet possible el programa Docufòrum i ha enaltit la vocació innovadora del responsable de continguts del documental, José Javier Navarro, “és un orgull per a la Universitat de València comptar amb investigadors com ell, compromesos amb la divulgació i la innovació, que treballen de manera incansable”.

  El responsable de continguts del documental Quo vadis, cánnabis? Substància, consums i informació, José Javier Navarro, ha explicat que el cànnabis és la droga més consumida a nivell mundial, ja que el 21,7% de la població l'ha consumida alguna vegada en la vida. A Espanya la xifra s'eleva al 35,3% i el col·lectiu on s'observa una major prevalença de consum de cànnabis és al dels joves de 15 a 24 anys. El documental Quo vadis, cànnabis? pretén “informar especialment els adolescents que ja són consumidors de cànnabis sobre els efectes físics i psíquics del consum d'aquesta substància; més que previndre de manera general el consum, aquest documental tracta d'evitar l'abús i la dependència del cànnabis en aquesta franja d'edat”.

  Paco Alós ha assegurat que per a Caixa Popular “és un plaer participar en aquesta mena de projectes al costat de la Universitat de València, que permeten desenvolupar l'obra social de la cooperativa valenciana i complir amb el compromís de l'entitat amb la societat”.

  Docufòrum, un programa pluridisciplinari i transmediàtic

  Docufòrum és un format audiovisual impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU), que aborda amb un estil documental temes d'actualitat i interés social. Els documentals, d'una duració de 20 minuts, recullen opinions d'especialistes tant de la Universitat de València com de l'àmbit social o empresarial valencians.

  En l'actualitat el programa Docufòrum consta d'una vintena d'audiovisuals que aborden temes relacionats amb el territori i la societat valencians: economia social, paisatges culturals, exclusió social, educació, ocupació… La difusió dels documentals s'ha ideat a 3 nivells amb un enfocament transmediàtic. D'una banda, es projectaran en el territori valencià emmarcats en un programa de fòrums de debat que aquest Vicerectorat organitzarà a les comarques valencianes. A més, gràcies a un acord entre la Universitat de València i la Conselleria d'Educació, aquests audiovisuals estaran disponibles per a la totalitat dels centres d'ensenyament de la Comunitat Valenciana com a recurs didàctic. Finalment, està previst realitzar la difusió d'aquests documentals a través de la televisió Valenciana, A punt, el format d'emissió de la qual s'està perfilant.

  Universitat de València

  Universitat de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar