elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Unides Podem reclama una investigació profunda després de la mort d'un ciutadà marroquí en el CIES de Zapadores

  La diputada de Unides Podem en Les Corts Valencianes, Irene Gómez, ha reclamat hui que es realitze una investigació en profunditat sobre la mort ahir  d'un ciutadà marroquí en el CIES de Zapadores de València “i que s'assumisquen les responsabilitats per aquest fatídic fet, alhora que continuem denunciant que aquests centres d'internament d'estrangers han de desaparéixer definitivament”.

  Gómez ha indicat que aquest fet és “summament preocupant per al nostre grup parlamentari, ja que la mort d'una persona en unes circumstàncies poc clares, més tractant-se d'un jove tutelat per l'Estat, deixa en evidència que aquests centres no són prou segurs, malgrat tindre al seu càrrec la vida de les persones”.

  Aquest matí la diputada del grup s'ha posat en contacte amb la Delegació de Govern per a conéixer de primera mà el succeït el dia d'ahir en el CIE i li han informat que es tracta d'un suïcidi, no obstant això, la investigació està oberta a l'espera dels resultats de l'autòpsia.

  El ciutadà marroquí era un home jove, de 25 anys d'edat procedent d'un CIE d'Andalusia, qui no tenia ordre d'expulsió però sí una ordre de permanència en el CIE de 60 a 90 dies.

  La síndica de Unides Podem, Naiara Davó, al costat de Gómez i altres diputades com Estefanía Blanes, Pilar Lima i Beatriu Gascó han demanat a la Delegació del Govern poder visitar el CIES després de produir-se tindre coneixement d'aquesta defunció. Així mateix, Irene Gómez ha denunciat que hui una entitat que treballa amb persones migrants i desplaçades ha intentat entrar al CIE, ja que és necessari fer treball de suport psicològic als altres interns, però s'han vist impedits de fer-ho.

  Pujar