28 de setembre de 2020 28/9/20

Últim acte faller: Coneix totes les dades de la cremà 2019

Últim acte faller: Coneix totes les dades de la cremà 2019 - (foto 1)

    Després de quatre grans dies de festa fallera arriba el moment d'acomiadar a les Falles 2019 amb magnificència. El foc omplirà cada racó de la ciutat de València i amb ell s'acomiadaran unes festes que ja formen part de les festes josefinas, però també es donarà la benvinguda a un nou temps faller per a calfar motors de cara a les Falles 2020.

    Com és habitual no tots els monuments fallers viuran el seu cremà a aquesta. Les falles infantils començaran a cremar a partir de les 22 hores d'aquesta nit, excepte la guanyadora del Primer Premi de Secció Especial Infantil (Falla Maestro Gozalbo-Conde Altea) que serà a les 22.30 hores. A més, la Falla Municipal Infantil i la Fallera Major Infantil s'acomiadaran en una cremà que començarà a les 23 hores en la Plaça de l'Ajuntament.

    Per part seua, els monuments grans apuraran encara la seua vida i no serà fins a la mitjanit quan començaran a ser consumits pel foc. Igual que amb les falles infantils, la Falla de L’Antiga de Campanar que va guanyar el Primer Premi de Secció Especial viurà la seuacremà mitja hora més tard que la resta (00.30 hores). I com cada any, l'última Falla a cremar serà la de la Plaça de l'Ajuntament que té previst dir adéu a les Falles 2019 al voltant de la 01.00 hores de la matinada.

    Però no tots els ninots cremaran aquesta nit. Els dos ninots indultats – Falla Ciscar-Borriana i Falla Exposició Micer Va mastegar - se salvaran de les flames per a sort de les seues comissions que recordaran aquesta nit amb un detall especial, un privilegi que no tots pots gaudir.

    Pujar