11 d’abril de 2021 11/4/21

Tres llargmetratges valencians competeixen en el Festival Internacional de Cinema de Xangai

Tres llargmetratges valencians competeixen en el Festival Internacional de Cinema de Xangai - (foto 1)
  • Les tres pel·lícules compten amb ajudes a la producció de l’Institut Valencià de Cultura

‘El desentierro’, de Nacho Ruipérez, el documental ‘The Fourth Kingdom’, d’Adam Aliaga i Alex Lora, i el llargmetratge d’animació ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, de Salvador Simó, competiran en diferents seccions del Festival Internacional de Cinema de Xangai, que se celebra del 15 al 24 de juny. Les tres pel·lícules han comptat amb ajudes a la producció de l’Institut Valencià de Cultura.

‘El desentierro’ estarà present en la secció ‘Spectrum. World Debut’, dedicada a cineastes debutants de tot el món. ‘The Fourth Kingdom’ es podrà veure en la secció competitiva de documentals i ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’ es projectarà en la secció d’animació del festival.

Creat en 1993, el Shanghai International Film Festival és l’únic festival de la Xina amb competició oficial aprovat per la Federació Internacional d’Associacions de Productors (FIAPF) i un dels esdeveniments cinematogràfics més importants d’Àsia junt amb el Festival de Cinema de Tòquio.

En l’edició de 2018, el festival va rebre 3.447 pel·lícules per a ser estrenades en el certamen, de les quals van arribar a projectar-se 492 en 45 cines de tota la ciutat de Xangai. En 2019, Espanya està present en el festival amb quinze pel·lícules, de les quals tres tenen participació valenciana en la producció.

Pujar