21 de setembre de 2020 21/9/20

Més de trenta intèrprets participaran en la trobada del Dia Internacional de la Música

    L'Eliana es disposa a celebrar, per segon any consecutiu, el Dia Internacional de la Música. En aquesta ocasió serà a través d'una trobada de músics que aniran passant per la plaça del País Valencià a partir de les 11,30 hores, el diumenge 2 d'octubre, per a interpretar peces de diversos autors. Es tracta d'intèrprets amateurs i algun professional que volen compartir amb la ciutadania la música d'una forma desinteressada.

    Un total de 34 músics, la majoria pianistes i cantants, veïns i veïnes de l'Eliana i persones vinculades a la Unió Musical, oferiran al públic el més selecte del seu repertori en un acte d'ambient lúdic i festiu. La iniciativa parteix de la Regidoria de Cultura i la coordinació és a càrrec de Lola Martínez i Andreu Soler, del duo Black & White Keys. Hi haurà actuacions individuals encara que també estan previstos alguns duos i trios.

    El Dia Internacional de la Música va ser creat pel Consell Internacional de Música l'any 1975. No obstant açò, va ser la Societat Internacional d'Educació Musical qui va donar un impuls a la celebració l'any de 1980, en declarar-ho com a Dia Internacional. L'objectiu principal d'aquest dia no és només recalcar la importància de l'art musical al voltant del món, sinó també promoure la pau i l'amistat de les nacions a través de la unió que causa la música. Aquest dia se celebra en Espanya el 1 d'octubre de cada any, encara que hi ha alguns països que ho celebren el 21 de juny o el 22 de novembre, dia de Santa Cecilia.

    Pujar