1 d’octubre de 2020 1/10/20

Els socialistes aposten per protegir als vianants i impulsar la mobilitat elèctrica

Els socialistes aposten per protegir als vianants i impulsar la mobilitat elèctrica - (foto 1)

  La portaveu del grup municipal socialista i candidata a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat que la seua formació ha presentat al·legacions a l'Ordenança de Mobilitat amb l'objectiu de "protegir a les persones vianants" i "impulsar la mobilitat elèctrica".

  Entre les al·legacions dirigides a protegir a les persones vianants i les persones amb mobilitat reduïda, ha explicat que els socialistes plantegen "baixar de les voreres dels patinets". Es tracta d'una esmena d'addició a l'article 45, a apartat 2 de manera que quedaria explícitament "prohibida la circulació dels VMP per les voreres, establint-se les mateixes condicions que per a les bicicletes en l'article 33 apartat c".

  En aquest àmbit de protegir, la portaveu socialista ha situat també la mesura de "facilitar les denúncies voluntàries per a involucrar a la ciutadania en el compliment de l'ordenança".

  Noves formes de mobilitat

  Gómez ha celebrat que València "per fi dispose d'una ordenança que regule les noves formes de mobilitat" i "permeta potenciar els vehicles de mobilitat persones, protegint a les persones que caminen per les voreres i a les persones amb mobilitat reduïda".

  Així mateix, ha remarcat la necessitat de "impulsar decididament la implantació del cotxe elèctric". "L'objectiu de les polítiques de mobilitat ha de ser una ciutat més verda però al mateix temps ha de ser còmoda perquè es desplacen els seus veïns i veïnes", ha apuntat.

  Sandra Gómez ha explicat que amb el propòsit de facilitar aquesta transformació, els socialistes proposen la creació de "infraestructures per a vehicles elèctrics amb l'objectiu que les persones usuàries disposen d'una xarxa de punts de càrrega completa i suficient per a garantir el seu ús en tota la ciutat.

   

   

   

  Pujar