16 d’octubre de 2019 16/10/19

Els sindicats urgeixen a potenciar l'autoritat del professorat

Els sindicats urgeixen a potenciar l'autoritat del professorat - (foto 1)
  • El 90% dels docents pateixen algun tipus de violència a les aules

Els sindicats reclamen a la Generalitat Valenciana la revisió i desenvolupament pràctica de la llei per la qual s'empara l'autoritat del professorat. Aquesta petició arriba tan sols unes hores després que una docent d'un institut de València haja sigut agredida per un alumne, tal com t'ha comptat elperiodic.com

“La pèrdua d'autoritat del professorat constitueix un caldo de cultiu perquè es produïsquen situacions com la viscuda hui en IES 26 de València” apunten des del CSIF, els qui defensen que “encara que es tracte d'un aïllat” és reflex de la situació actual.

El sindicat CSIF lamenta l'agressió patida hui per una docent en l'IES número 26 Misericòrdia de València per part d'un alumne, i ha traslladat tot el seu suport al personal del centre. Al temps, a través d'un comunicat, destaca la ràpida actuació del centre avisant per megafonia a professorat i alumnat perquè es tancaren en les seues respectives classes i també requerint la intervenció policial.

Violència a les aules

El 90% dels docents conviuen amb situacions de violència a les aules, segons una enquestada realitzada pel propi sindicat a nivell nacional en el 2018. Unes dades que alerten de la poca autoritat que té el professorat enfront de l'alumnat.

Les respostes més habituals que recollia el qüestionari, en amenaces per part d'alumnat i famílies, falta de respecte i de reconeixement de l'autoritat docent, violència psicològica i situacions d'indefensió.

ocultar
Els sindicats urgeixen a potenciar l'autoritat del professorat
Pujar