27 de setembre de 2020 27/9/20
CRÒNICA

Com s'estan vivint les eleccions del 10-N a València?

Com s'estan vivint les eleccions del 10-N a València? - (foto 1)
  • Elperiodic.com parla amb alguns veïns de València sobre com estan vivint aquesta jornada electoral

MÉS FOTOS
Com s'estan vivint les eleccions del 10-N a València? - (foto 2)
Com s'estan vivint les eleccions del 10-N a València? - (foto 3)
Com s'estan vivint les eleccions del 10-N a València? - (foto 4)
Com s'estan vivint les eleccions del 10-N a València? - (foto 5)
Com s'estan vivint les eleccions del 10-N a València? - (foto 6)

Després del fracàs dels diputats per a triar un govern, s'han hagut de tornar a celebrar les eleccions generals, sent les quartes en menys de quatre anys. És per això que la ciutadania, a causa del bloqueig, la crisi política i la inestabilitat ha sigut cridada a acudir de nou a les urnes, protagonitzant una de les jornades electorals marcades pel dubte, incertesa i descontentament de la població.

Baixa participació i descontentament

A causa de les poques ganes i del descontentament generalitzat hi ha molta gent que ha decidit no anar a votar, ja que “estan cansats de la política d'aquest país”, afirma Lydia del col·legi electoral del Rosari.

En el barri del Canyamelar aquesta jornada electoral s'està vivint amb menor intensitat que la passada. En concret en el col·legi electoral San José de Calasanz, Carmen pensa que el nivell de participació és menor respecte a les eleccions passades. D'altra banda, en el col·legi electoral del Grau també coincideixen amb això, ja que les persones l'única cosa que volen és que “canvien de debò les coses”, estableix Salvador.

En el col·legi L'Anunciació Paula afirma que la causa que haja baixat la participació és “la falta de ganes” mentre que els que sí han decidit anar a votar ho han fet “per obligació i no per gust”.

El que més preocupa

No obstant això, el futur del país és la principal preocupació dels ciutadans, ja que els fa por el que ocorrerà a partir de demà, això és, “si es produirà una reculada quaranta anys arrere o avançarem cap a una Espanya millor”, estableix Rosa del col·legi electoral del Grau.

En el de l'Anunciació també viuen aquest dia com “l'inici d'un nou futur per a Espanya”, en concret Paula, pensa que qüestions com Catalunya o l'exhumació de Franco s'han de “deixar arrere” i centrar-se en “millorar aquells aspectes de major rellevància per al desenvolupament d'un país com l'economia, educació i sanitat”

D'altra banda, en el centre de València el tema que més preocupa és que hi haja un govern definitiu i que se solucione aquesta situació de bloqueig polític perquè no es donen “unes cinquenes eleccions” estableix Jesús. No obstant això, la corrupció, l'atur, el finançament autonòmic i la sanitat també són temes “que requereixen especial atenció, independentment que isca un partit d'esquerres o dretes” conclou Pablo.

Recorda que des de les 9 del matí, fins a les 20 hores els col·legis electorals estan oberts perquè s'elegisquen als 350 diputats i 208 senadors.

Pujar