21 de setembre de 2020 21/9/20

Sandra Gómez anuncia que en el pròxim mandat València tindrà 16 noves escoletes municipals

Sandra Gómez anuncia que en el pròxim mandat València tindrà 16 noves escoletes municipals - (foto 1)
  • Gómez posarà en marxa una xarxa de escoletes públiques municipals al qual podran accedir al voltant de 1.300 famílies

MÉS FOTOS
Sandra Gómez anuncia que en el pròxim mandat València tindrà 16 noves escoletes municipals - (foto 2)

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha anunciat que València comptarà amb setze noves escoletes infantils municipals que permetran garantir l'escolarització de xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys a la ciutat.

Gómez, que ha avançat aquesta proposta davant els mitjans de comunicació a la escoleta municipal de Tres Forques, ha posat en valor la necessitat de fomentar la coresponsabilitat i l'educació des de l'administració. Per a aconseguir-ho, insisteix en la prioritat que les cures siguen públiques, especialment les cures dels més xicotets. 

“Em compromet a garantir la universalitat de l'escolarització de 0 a 3 anys a la nostra ciutat a través de la creació de 16 noves escoletes infantils en barris on fins ara no existeix una plaça garantida, centres que beneficiaran a 1.300 famílies”.

A més, ha recordat que el govern municipal treballarà conjuntament amb la GVA per a augmentar el bo infantil i el xec escolar perquè, fins que existisca una xarxa consolidada d’escoletas infantils, “cap menor es quede sense plaça escolar per motius econòmics”.

Una altra de les prioritats de la candidata socialista és aconseguir la igualtat de drets i oportunitats de les dones a la ciutat de València. “Aquesta mesura evitarà que moltes dones abandonen el mercat laboral o sol·liciten la reducció de jornada laboral per a poder atendre els menors, i puguen continuar desenvolupant la seua professió”, ha reivindicat. 

Els barris que comptaran amb aquests nous centres escolars infantil públics seran Sant Marcel.lí, Cabanyal, Malva-rosa, Benimaclet, Ciutat Fallera, Torrefiel, Mestalla, Albors, Sant Antoni, Campanar, Benicalap, Tres Forques, El Calvari, Arrancapins, Na Rovella i Natzaret.

Pujar