21 de setembre de 2020 21/9/20

Salvem El Cabanyal s'acomiada 21 anys després

Salvem El Cabanyal s'acomiada 21 anys després - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Salvem El Cabanyal s'acomiada 21 anys després - (foto 2)
  Salvem El Cabanyal s'acomiada 21 anys després - (foto 3)

  Van nàixer amb un objectiu clar: frenar el projecte d'ampliació de l'avinguda Blasco Ibañez fins al mar impulsat per l'Ajuntament de València durant l'etapa de Rita Barberá. Ara, 21 anys després de la seua fundació, Salvem el Cabanyal ‘baixa la persiana’ i posa fi a les protestes.

  La decisió va ser presa aquest cap de setmana en una sessió extraordinària, i aprovada amb dues abstencions i dos vots en contra. Ara el barri dels pescadors i de la tradició valenciana, queda lliure de reivindicacions actives però no extens d'elles perquè – a través d'un comunicat – els seus membres han assegurat que continuaran treballant a nivell intern per a completar l'arxiu històric de l'associació.

  Des del primer moment, l'objectiu de la plataforma va ser mostrar la seua oposició al projecte municipal però la cosa no es quede allí sinó que, durant tots aquests anys han augmentat les seues protestes per a demanar tant a l'Ajuntament de València com a la Generalitat una “rehabilitació integral que li permeta un desenvolupament sostenible, racional i respectuós” amb les característiques de la zona.

  Amb la seua dissolució, Salvem El Cabanyal insta a l'Associació de Veïns del Cabanyal-Cabyamelar a “seguir amb la defensa dels interessos generals del barri, de la justícia social i de tots els veïns”.

  Les coses han canviat molt des que en 1998 un grup de veïns del barri uniren les seues veus per a lluitar per la preservació del Cabanyal tal com el coneixem hui dia. Ara, en 2019 i amb un nou govern municipal que no es planteja continuar amb el polèmic pla, Salvem el Cabanyal cedeix el testimoni a les noves organitzacions ciutadanes per a continuar reivindicant els recursos necessaris per a la zona.

   

  Pujar