20 de gener de 2021 20/1/21

El dia de Reyes Martí

Reyes Martí: "No hi ha homes ni dones, hi ha persones i som totes iguals"
Reyes Martí: "No hi ha homes ni dones, hi ha persones i som totes iguals"
  • La pirotècnica de Burriana ha disparat la mascletà d'aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora

Galeria de fotos
Mascletà València Dia de la Dona
Mascletà València Dia de la Dona

Si aquest diumenge 8 de març era una jornada per a felicitar a totes les dones del món, la felicitació ha sigut doble per a Reyes Martí. La pirotècnica de Burriana ha disparat la mascletà d'aquest diumenge en un espectacle de soroll, pólvora i sentiment.

“Ha sigut un dia molt intens, portem des de les sis del matí muntant la *mascletà i els nervis a flor de pell, mes en un dia tan assenyalat com hui”, ens confessava la mateixa Reyes Martí a elperiodic.com pocs minuts abans de llançar el primer avís.

I no és per a menys, a la infinita quantitat de públic que s'ha congregat aquest diumenge en la plaça de l'Ajuntament per a gaudir de la *mascletà en coincidir amb dia de festa, se suma el fet que era el dia de la dona, una jornada per a reivindicar i recordar. I així ha sigut: amb samarretes i llaços morats així com amb masclets de tons liles, l'equip de Reyes Martí ha volgut enaltir a totes les dones treballadores: Una traca que ha estat dedicada de principi a fi a les dones i a la lluita contra la violència de gènere, per la qual cosa el color morat ha sigut protagonista, així com el color negre com a dol per totes les víctimes: “Fem un homenatge a les víctimes de la violència de gènere d'enguany durant els sis minuts que dure la traca”.

Al costat de la Cort i a les Falleres, al balcó han estat també el ministre de Transport, José Luis Ábalos; la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig; l'alcalde de València, Joan Ribó, i altres autoritats.

Cal recordar que l'any 2018, Martí es va convertir en la primera dona a realitzar un triplet històric: Nit del Foc, macletà de San José i Cremà. A més, Martí porta disparant la mascletá des de 2004 tots els 8 de març, llevant dels anys 2017 i 2018 que la va disparar en els dies centrals de falles.

Pots veure ACÍ la galeria de fotos completa d'aquesta mascletà del 8 de març de 2020.

MÉS FOTOS
El dia de Reyes Martí - (foto 2)
El dia de Reyes Martí - (foto 3)
El dia de Reyes Martí - (foto 4)
Pujar