27 de setembre de 2020 27/9/20

Els Reis Mags ja estan a València

Els Reis Mags ja estan a València  - (foto 1)
  • Puntuals i en catamarà han arribat al Port de la ciutat per a complir amb la intensa però màgica jornada que els espera

Galeria de fotos
Valencia - Cabalgata Reyes Magos
Valencia - Cabalgata Reyes Magos
MÉS FOTOS
Els Reis Mags ja estan a València  - (foto 2)
Els Reis Mags ja estan a València  - (foto 3)
Els Reis Mags ja estan a València  - (foto 4)

La màgia ha arribat aquesta vesprada al Port de València a bord d'un catamarà. Amb vaixell i en presència d'un públic apassionat i d'una edat mitjana de cinc anys, Les seues Majestats els Reis Mags d'Orient han tornat a demostrar perquè se'ls coneix per l'adjectiu de 'mags': han portat un somriure als centenars de xiquets allí presents -i també als seus pares i familiars- que portaven hores esperant per a la seua arribada.

Puntuals, a les 17:00 de la vesprada s'ha vist aparèixer per l'horitzó un catamarà que anunciava la seua arribada amb una botzina i que posava a tots els que esperaven en alerta. Arribava l'hora més esperada de totes les festes i el moment pel qual els xiquets porten portant-se ben tot l'any. Melchor, Gaspar i Baltasar han sigut rebuts entre vítore, aplaudiments i mil i un compliments. No és para menys, després d'un viatge tan llarg des d'Orient, els veïns de València els han rebut amb la benvinguda més càlida possible. També els han rebut el regidor de Festes, Pere Fuset i la Fallera Major Infantil de València, Daniela Gómez.

Així, després de la baixada del catamarà han saludat a tots i cadascun dels xiquets, els han regalat caramels i fins i tot han arreplegat les cartes dels més ressagats. Hi ha hagut temps fins i tot per a algun selfie robat i per a abraçades i signatures. Però els minuts passaven i Les seues Majestats tenien una cita també molt important. A les 18:00 havien d'estar en el passeig de l'Albereda per a seguir el seu recorregut fins a la plaça de l'Ajuntament. Allí els esperaven milers de xiquets impacients.

Enguany la Cavalcada ha sigut més nombrosa i espectacular que en anys anteriors: 190.000 euros d'inversió per a carrosses, vestuari, companyies, actors, ballarins, equipament tècnic, pirotècnia, seguretat, caramels i direcció artística; vuit formacions musicals, deu companyies de teatre i animació, 100 actors, 300 figurants, quaranta carrosses, 10.000 quilos de caramels i milers de xiquets gaudint de la vesprada més especial de l'any.

La Cavalcada ha comptat amb l'obertura del patge Miquel com a novetat; li han seguit col·laboradors i convidats; la tercera part ha sigut la històrica, amb el Naixement inclòs; i la quarta, la part al·legòrica de joguets i regals.

A més, com en anys anteriors, els Reis Mags han visitat als xiquets ingressats en diversos hospitals valencians per a portar-los també l'esperit nadalenc. Ningú queda exempt d'aquesta festa que tots els anys omple les cases d'alegria, esperança i, sobretot, de màgia.

Pujar