elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nou rebuig del Govern a cedir Sant Doménec de València a l'ajuntament o la Generalitat

Nou rebuig del Govern a cedir Sant Doménec de València a l'ajuntament o la Generalitat
  • Compromís presenta una extensa bateria de preguntes per a desmuntar les excuses del Govern

Si fa menys d'un mes, la immensa majoria del Senat va votar en contra de la proposta de Compromís, via esmena als Pressupostos Generals de l'Estat, de desmilitaritzar el convent de Sant Doménec de València i cedir-lo a l'administració local o autonòmica ( la proposta va comptar només amb el vot de Compromís, Más Madrid, Més per Mallorca, Geroa Bai, Adelante Andalucía i Coalició Canària, i en contra de PSOE, En Comú Podem, ERC, Bildu, PNB i Ciudadanos), ara, el Govern de PSOE-UP ha tornat a rebutjar la possibilitat en una nova resposta al senador de Compromís, Carles Mulet-

Així, segons el Govern “ El Convent de Santo Domingo és una propietat demanial afecta al Ministeri de Defensa i està adscrita a l'Exèrcit de Terra, en la qual se situa la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat.
En aquesta instal·lació, en la qual treballen diàriament 238 efectius entre civils i militars, està situat la Caserna General Terrestre d'Alta Disponibilitat, així com altres unitats de l'Exèrcit de Terra.
No obstant això, donat el valor cultural de l'edifici, s'informa que es fa l'esforç necessari per a garantir la seua conservació i la seua posada a disposició per a la ciutadania, organitzant-se jornades de portes obertes i vistes guiades. Finalment, s'indica que la propietat continua sent d'interés per a la Defensa Nacional i no està prevista la cessió d'aquesta. No obstant això, el Govern, a través del Ministeri de Defensa, col·labora amb les Administracions Locals i Autonòmiques en la cerca de solucions que integren els diferents interessos manifestats sobre aquest tema.”

Per a Mulet “ de nou són excuses, l'horari de visites a aquest monument és súper restringit i assabentar-se d'ell és una aventura en si mateix. No té sentit que unes de les joies arquitectòniques de major valor de la ciutat tinga usos militars, és com si la Llotja, la Catedral , El Palau del Marqués de dos Aigües estigueren destinats a usos militars i impedint el seu ús com a recurs patrimonial i turístic. Existeixen múltiples edificis públics sense ús en tota la comarca o província que poden perfectament acollir aquestes instal·lacions de l'exèrcit de terra. Recordant que es converteix a aquest tresor gòtic en un element objectiu militar amb tot el que això comporta per a la seua seguretat i integritat.

L'antic Convent de Predicadors és un dels monuments amb major interès històric i artístic de la ciutat. El complex, la primera pedra del qual va ser col·locada pel rei Jaume I en 1239, va ser seu de l'Ordre de Predicadors, i entre els seus murs van viure, entre altres, Sant Vicent Ferrer i sant Lluís Bertrán. Hui aquesta joia està tancada per al públic excepte pocs dies concrets al mes, que no s'anuncien. València guanyaria amb aquesta cessió un important punt d'atracció turística, és un element únic de gran valor que malgasta el seu potencial per tindre'l dedicat a fins militars

Pujar