Castellano

Radiografia del sector hostaler de València durant el mes de juliol: cau la despesa mitjana i amb això la facturació

Radiografia del sector hostaler de València durant el mes de juliol: cau la despesa mitjana i amb això la facturació
    MÉS FOTOS
    Radiografia del sector hostaler de València durant el mes de juliol: cau la despesa mitjana i amb això la facturació - (foto 2)

    La despesa mitjana a bars, restaurants, cafeteries i locals d'oci és de 16,051 euros per client i és inferior al dels mesos previs a la crisi sanitària, segons un estudi realitzat per la Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València a empresaris de bars, restaurants, cafeteries i locals d'oci de Juan Llorens i Proveïments, El Cabanyal, Ciutat Vella, Russafa, Xúquer, Hondures/ Blasco Ibáñez i Orriols, principalment.

    L'informe, que radiografia la situació del sector el mes de juliol a través d'una enquesta realitzada entre pimes del sector dels barris i zones citades, reflecteix, a més, un descens de la facturació mitjana del 51,1% respecte al mes de juliol de 2019. Per al 34,48% dels enquestats, la facturació ha descendit un 37,5%, per al 33,33% un 62,5%, per al 21,84% un 75%, per al 6,9% un 12,5% i per al 3,45% es manté igual.

    Sobre la despesa mitjana de consum per comensal o client a l'interior dels bars restaurants, cafeteries i locals d'oci és de 14,30 euros. Per a 44,83% dels enquestats, el tiquet de consum per persona és de 10 euros, per al 41, 38% de 15 euros, per al 12,64% de 25 euros i per al 1,15% de 40 euros o més.

    Respecte a la despesa en els locals que compten amb terrassa, la mitjana de consum per persona és de 16,36 euros. Per al 37,66% dels enquestats, el tiquet mitjà de consum per persona és de 10 euros, per al 37,66% de 15 euros, per al 24,68% de 25 euros i per al 2, 60% de 40 euros o més.

    Una despesa que és inferior al dels mesos anteriors a la pandèmia, segons el 55% dels locals enquestats, per al 55,7% és inferior, per al 34,18% es manté igual i per al 10,3 és superior.

    De la mateixa forma, l'estudi reflecteix que el 85% de la despesa dels locals que compten amb terrassa es produeix en l'exterior, enfront del 15% de l'interior. Una dada, segons la Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València, que evidencia la preferència del públic de consumir a l'aire lliure i que, com sostenen els propis hostalers, el fet de disposar de terrassa els ha permés poder tornar a alçar o mantindre obertes les persianes.

    Respecte als llocs de treball, l'estudi assenyala que només un 39.08% ha recuperat, a data del 31 de juliol, a tota la plantilla del ERTE, un 47,12% només ha rescatat del ERTE al 26% de la seua plantilla i un 13,79 no ha rescatat a cap treballador.

    Per a la Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València el sector “deixa arrere un mes de juliol amb xifres i dades demolidores” i amb la intenció d'un mes d'agost poc esperançador. De fet, la caiguda del turisme internacional, acuitada durant l'última quinzena de l'últim mes després de la quarantena imposada pel turisme britànic, “ha truncat un cert grau d'optimisme que es va deixar notar durant els primers quinze dies de juliol” A això cal subratllar que la major part de públic en els establiments en l'últim mes ha sigut local i els nivells de facturació no s'han desplomat més gràcies a la progressiva arribada de turisme nacional.

    Pujar