24 d’octubre de 2020 24/10/20

Què qualitats hauria de tindre la Fallera Major de València?

Què qualitats hauria de tindre la Fallera Major de València? - (foto 1)
  • Parlem amb Alicia Moreno, fallera major de València en 2016

A tan sols un dia de l'acte de La Telefonada en el qual es coneixerà a la representant de València de l'any 2020, ens preguntem quines qualitats són les que ha de tindre la fallera major de València i qui millor ens pot ajudar és l'Alicia Moreno, fallera major l'any 2016.

“Cada fallera major és un món”, afirma Alicia i és que el jurat és el que ha de prendre la decisió definitiva, una elecció que és completament subjectiva, ja que amb cadascun dels jurats ix una fallera major diferent. Això fa més complex l'establir què qualitats hauria de tindre la fallera major de València, no obstant això a nivell general les més importants són per a Alicia:

- Conéixer la llengua valenciana i saber expressar-se de manera fluida. En representar a una ciutat és molt important parlar la seua llengua, a més hi ha molts sectors de la societat que únicament parlen valencià, per això el seu representant deu poder entendre'ls a la perfecció.

- Comprendre la cultura i tradicions de la ciutat, això és, no sols les falles sinó festes tan importants com la Setmana Santa Marinera o el Corpus Christi.

- Tindre cultura tant local com general. En representar a València estàs exposada a conéixer a gent de diversos àmbits com el polític o el cultural, en el cas d'Alicia va coincidir amb diverses personalitats del món del cinema.

- Tindre una paraula amable. El cansament està present en diversos moments, molts dels quals es fan veritablement complicats, no obstant això, amb tan sols un somriure la resta de fallers estan satisfets i senten que el seu representant “els està retornant l'afecte que ells li han donat”, afirma.

- Quant al llenguatge no verbal, ha de transmetre a través d'una mirada o d'un gest el que està vivint i sentint a cada moment.

- Saber expressar-se de manera correcta i fluida.

- Ser una mateixa, ja que, no sols és important saber transmetre, si no, ser espontània i natural.

- Ser calmada, sobretot en els moments inicials, els quals són els més complexos.

- Gaudir al màxim, ja que des del moment en el qual es produeix aqueixa trucada la resta dels valencians “et volen sense cap condició”, estableix.

El que més agrada i el que menys:

Alicia Moreno, com a antiga fallera major de València és conscient dels moments més complexos i duros, així com dels més bonics i inoblidables del regnat. A l'ésser la representant d'una ciutat sencera sembla que el més difícil siga el tindre molts actes i ésser una persona pública. No obstant això, el complex és allò que no es veu, ja que darrere hi ha una gran faena que es tradueix en moments de vertader esgotament i tensió, per això és essencial que la teua família aquest ací i t'ajude.

El missatge d'Alicia per a la futura fallera major de València:

"Desitge moltíssima sort a les 26 candidates infantil i major e independentment de representar a la seua ciutat o no, s'han emportat el premi de ser la imatge de València de les falles 2020".

Pujar