26 d’octubre de 2020 26/10/20

El PSPV i Compromís volen traslladar l'esperit de la reconstrucció als pressupostos municipals de València

El PSPV i Compromís volen traslladar l'esperit de la reconstrucció als pressupostos municipals de València - (foto 1)
  • El govern municipal tendeix la mà a l'oposició per a elaborar-los conjuntament.

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat este dijous de manera definitiva les modificacions de l'Ordenança Fiscal General, de la taxa de Taules i Cadires, així com la sisena modificació de crèdits extraordinaris, i ha donat el vistiplau al Compte General de la Corporació corresponent a l'exercici 2019. Durant el debat sobre aspectes econòmics, el Govern Municipal ha «tendit la mà» als grups polítics de cara a l'elaboració dels Pressupostos Municipals de 2021.

El regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, ha explicat que, atés que les condicions en les quals s'elaboraran i desenvolupar els Pressupostos Municipals per al pròxim exercici són enguany diferents, marcades pels efectes de la pandèmia per Covid-19, «podem fer el mateix que vam fer quan signerem el Pacte  de Reconstrucció de la ciutat».

«Hi ha moltes coses a replantejar, però tendisc la mà als grups signants del Pacte de Reconstrucció perquè puguem acordar com es concreten les mesures que es van aprovar en el Pacte en els següents pressupostos», ha manifestat el regidor, qui ha apel·lat al fet que «els grups que tenim vocació d'acord, que ens asseguem a parlar».

La sessió ordinària del Ple del mes de setembre ha començat amb un minut de silenci de la Corporació en repulsa pel crim masclista  perpetrat esta matinada en el Districte de Jesús, i en suport dels afins de la víctima. Així mateix, abans d'iniciar el debat, ha pres la paraula el regidor del Partit Popular Carlos Mundina per a agrair a tota la Corporació «el seu suport i mostres d'afecte» després de la defunció d'un dels seus familiars.

El debat sobre els comptes 2019 i les ordenances fiscals no ha comptat amb el suport de l'Oposició. Mentre Vox ha dit que el Govern Municipal és un «règim socialcomunista», el Grup Popular ha assegurat que la gestió municipal «desaprofita l'oportunitat de baixar a la realitat de la ciutat», i ha demanat «avançar en el pagament a la carta d'impostos i taxes». Per part seua, Ciutadans ha instat a «fer ús d’una comptabilitat analítica, una eina eficaç per a eixir de la situació de crisi», han afirmat.

Pujar