elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Problemes per descarregar el passaport covid? València llança un recurs per a gent gran

Problemes per descarregar el passaport covid? València llança un recurs per a gent gran
  • Les persones grans poden obtenir el certificat Covid als seus Centres Municipals d'Activitats als matins

La Regidoria de Persones Majors ha posat en marxa un servici d'ajuda a les persones majors en els Centres Municipals d'Activitats per a ajudar-los obtindre el passaport Covid. “Som conscients que existeix una bretxa digital que els dificulta poder obtindre este certificat i per això des de fa una setmana i durant tot el mes de desembre els ajudarem a obtindre'l”, ha explicat la responsable d'esta àrea, la regidora Pilar Bernabé.

Referent a això, la regidora Bernabé ha precisat que les persones que necessiten aquesta ajuda per a obtindre el document, podran acudir als centres de persones majors en horari de demà i seran ateses pels equips tècnics i la persona ecovid que treballen en els centres. Així mateix, ha assenyalat que es dona resposta a les noves mesures que han entrat en vigor respecte a l'accés a determinats establiments en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

Es tracta de l'exigència de presentació de certificat de vacunació, prova diagnòstica o certificat de recuperació Covid-19 en determinats establiments, locals i esdeveniments. Este document es requereix per a l'accés de les persones majors de 12 anys, inclosa esta edat, a l'interior dels següents establiments, on és necessari l'ús de la màscara.

D'acord amb la resolució de la Conselleria de Sanitat En estos locals i establiments i en els llocs on es desenvolupen estos esdeveniments, l'accés als mateixos requereix la presentació d'un certificat emés per un servici públic de salut, o, en el cas de la lletra b d'este punt 3, per un laboratori oficial autoritzat, que acredite la concurrència d'alguna de les següents circumstàncies.

D'una banda, que a la persona titular se li ha administrat la pauta de vacunació completa contra la Covid-19 d'alguna de les vacunes autoritzades (certificat de vacunació). I d’altra, que la persona titular dispose d'una prova diagnòstica negativa en relació amb la Covid-19 realitzada en les últimes 72 hores en el cas de les proves RT-PCR, i en les últimes 48 hores en el cas dels tests d'antígens. Finalment, que la persona titular s'ha recuperat de la Covid-19 en els últims sis mesos després d'un resultat positiu obtingut mitjançant una prova diagnòstica considerada vàlida per l'autoritat competent (certificat de recuperació).

En conseqüència, la resolució estableix que, a estes efectes, la persona que vulga accedir a estos establiments, locals i esdeveniments, ha de presentar, juntament amb el document acreditatiu de la seua identitat, qualsevol dels certificats previstos, en suport digital o en suport paper, a les persones designades per al control d'accessos per part de la persona titular o responsable de l'establiment, els qui realitzaren la seua comprovació.

Pujar