1 d’octubre de 2020 1/10/20

Es presenta a València el Camí del Sant Greal

Es presenta a València el Camí del Sant Greal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Es presenta a València el Camí del Sant Greal - (foto 2)
  Es presenta a València el Camí del Sant Greal - (foto 3)

  Esta setmana s'ha presentat i celebrat la Declaració Institucional de les Corts Valencianes sobre "El Camí del Sant Greal, Ruta del Coneixement, camí de la Pau". De la mateixa manera, també es va presentar el consorci que serà iniciador del projecte del Camí del Sant Greal a Europa. A l'acte també van assistir associacions internacionals.

  Amb un ple absolut del Saló Sorolla de l'Ateneu l'acte va donar principi amb un minut de silenci en memòria de Rnd. Sr. Juan Miguel Díaz Rodelas –anterior Custodi Zelador del Sant Calze de la Catedral de València– i la felicitació del Rnd. Sr. Álvaro Almenar Picayo com a nou Custodi Zelador del Sant Calze.

  En la taula estaven el Jaime Sancho, Cabildo de la Catedral de València i la Dra. Ana Mafé, vicepresidenta de l'Associació Cultural El Camí del Sant Greal, els quals van ser els que van obrir l'acte. També van assistir Sr. Fernando Avilés, membre de l'Associació Cultural El Camí del Sant Greal que va dissenyar per al Holy Grail Route Proyect (projecte europeu de la Universitat de Saragossa en 2015) el traçat de la Ruta del Sant Greal, i també Sr. Bartolomé Nofuentes, president de la Comissió Assumptes Europeus de EUMAHS.

  L'acte va començar amb Ana Mafé, qui va fer referència al Camí del Sant Greal a través de la literatura i els començaments de l'Associació Cultural El Camí del Sant Greal de la mà de la Confraria del Sant Calze entre altres i, en finalitzar la seua exposició, va donar les gràcies a tots els partits polítics involucrats.

  El promotor de la ruta, Fernando Avilés, va explicar les primeres peregrinacions a Jaca i a la Catedral del Sant Greal, així com la necessitat de mantindre una unitat des de la societat civil perquè aquest projecte prospere perquè “els polítics venen i van”.

  La part més important de l'acte va ser la intervenció de Bartolomé Nofuentes, qui va fer referència a la necessitat de començar a donar visibilitat a un consorci que puga caminar cap a un finançament europeu. Així mateix, va comentar que són capaços de consolidar el camí on els municipis estiguen integrats, posant en valor tot el seu patrimoni i alhora recuperar un entorn mediambiental, paisatgístic, històric, tradicional i tecnològic, lluitant a més contra la despoblació.

  Jaime Sancho, Cabildo de la Catedral de València, va fer referència a la necessitat de tindre un camí ben senyalitzat i una bona narració del mateix amb dades rigoroses. Per a finalitzar l'acte, Enrique Senent, president de l'Associació Cultural El Camí del Sant Greal acompanyat de Sr. Jesús Gimeno Peris, secretari de l'associació, li va imposar la insígnia com a reconeixement al seu suport al màxim representant de la Generalitat Valenciana que va acudir a l'acte Sr. Francisco Molina, Director Territorial Presidència Generalitat Valenciana, al Rnd. Sr. Jaime Sancho i a Sr. Fernando Avilés Iriarte.

   

  Pujar