elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La presència de Covid-19 a les aigües residuals de València es redueix un 75%

La presència de Covid-19 a les aigües residuals de València es redueix un 75%
  • La ciutat ha experimentat un descens generalitzat en les darreres tres setmanes

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha informat sobre les dades de Covid de les aigües residuals de la ciutat de València, destacant que, “fa un mes quan vam donar les darreres dades la situació era de pujada, hi havia un augment força pronunciat que reflectia una imatge força fidedigna del que teníem”.

Tot i això, l'edil ha indicat que des de finals del mes de desembre “estem experimentant una caiguda generalitzada, amb un descens pronunciat del 75% en tres setmanes consecutives”. A més, ha assenyalat que “la variant òmicron és la majoritària i ja ha desplaçat les altres”.

D'altra banda, ha notificat que el pic de més presència de coronavirus a les aigües residuals, va ser la darrera setmana de l'any, amb 655 milions d'unitats genòmiques per litre. Mentrestant, actualment ha baixat a 148.

Valía ha subratllat que “el 30% de la concentració de còvid en aigües residuals està en un sol sector de la ciutat”, cosa que segons ha explicat, no vol dir que sigui necessàriament on hi ha més casos, sinó on segons s'hagi donat el procés de recollida de la mostra, podeu indicar valors més alts.

La regidora de Cicle Integral de l'Aigua, ha avançat que les previsions indiquen que “en dues setmanes podem assolir la vall en la presència de còvid en aigües residuals, però això no significa que baixin els contagis, sinó que la càrrega viral és menor ”.

En comparació amb onades anteriors, l'edil ha revelat que actualment València compta amb valors similars als de febrer del 2021.

Pel que fa a la distribució per barris, la mitjana de les darreres dues setmanes indica que el nord de Poblats Marítims concentra el 30% de tota la ciutat. El segueix Jesús-Patraix, el Pla del Reial i part de Benimaclet, Olivereta, Campanar, Algirós, zona mitjana de Poblats Marítims, Trànsits, Malilla i Extramurs, són les zones que es troben per sobre de la mitjana en aquests moments.

Finalment, Elisa Valía, ha indicat que “la valoració que fem és molt positiva i ens permet albirar una situació vall en les properes setmanes”.

Pujar