elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La pel·lícula ‘Ex Machina’ inaugura el XVI Cicle de Cinema Intergeneracional en el MuVIM

La pel·lícula ‘Ex Machina’ inaugura el XVI Cicle de Cinema Intergeneracional en el MuVIM
  • En el cicle d'enguany, titulat ‘El MuVIM i les persones majors. En quin món vivim, quin món volem?’, s'aborden els reptes que les persones de major edat tenen davant l'evolució tecnològica

MÉS FOTOS
La pel·lícula ‘Ex Machina’ inaugura el XVI Cicle de Cinema Intergeneracional en el MuVIM - (foto 2)
La pel·lícula ‘Ex Machina’ inaugura el XVI Cicle de Cinema Intergeneracional en el MuVIM - (foto 3)
La pel·lícula ‘Ex Machina’ inaugura el XVI Cicle de Cinema Intergeneracional en el MuVIM - (foto 4)

El dilluns és el dia en què, habitualment, tanquen tots els museus. Però a partir de l'11 de desembre, i fins al 27 de maig, un dilluns de cada mes (exceptuant març) el MuVIM obrirà excepcionalment les seues portes per a acollir la setzena edició del Cicle de Cinema Intergeneracional. Un cicle de cinema i debat que, amb el títol ‘El MuVIM i les persones majors. En quin món vivim, quin món volem?’, pretén abordar qüestions relacionades amb els reptes que el conjunt de la població en general, i concretament les persones de major edat, tenen davant l'evolució tecnològica actual i les conseqüències de viure i conviure en un món condicionat per esta circumstància.

I per a propiciar eixa reflexió conjunta i intergeneracional, el museu de la Diputació de València projectarà de manera gratuïta les pel·lícules ‘Ex Machina’, ‘Sorry we missed you’, ‘Gattaca’, ‘Her’ i ‘Lars y una chica de verdad’. Cada pel·lícula anirà precedida per una breu presentació i completada amb un col·loqui posterior, en els quals participaran el professor de Filosofia Jesús Alcolea, el professor de Pedagogia Ángel Sanmartín, la professora de Psicologia Sacramento Pinazo-Hernandis, el director de les Aules de la Tercera Edat L’Eixample Xavier Bendicho, i el professor de cinema a les Aules Pruden Castilla.

“Novament, com ve succeint des de fa 16 anys, la col·laboració entre diverses institucions ha permés el desenvolupament d'este cicle d'activitats intergeneracionals, en el qual emprem el cinema com a fil conductor que ens permet tractar qüestions de molt d'interés en relació amb el procés d'envelliment i les condicions de vida de les persones majors”, declara Manuel Ventimilla, coordinador de la setzena edició del cicle.

Una proposta col·laborativa

A més del MuVIM, dependent de l'àrea de Cultura de la Diputació de València, el cicle ha tirat avant gràcies a la col·laboració conjunta de la Federació Valenciana d'Aules de la Tercera Edat (FEVATED), Amics de la Nau Gran, l'Ajuntament de València, la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia i la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València.

“Un dels grans èxits de la proposta residix en què tot és resultat de la profitosa col·laboració entre institucions i organitzacions socials valencianes”, ha destacat el diputat de Cultura, Paco Teruel, que ha volgut subratllar “la importància que té el fet de posar en contacte a persones de diferents generacions perquè puguen debatre sobre temes d'actualitat”.

Les pel·lícules

El dia 11 de desembre es projectarà la cinta britànica ‘Ex Machina’ (Alex Garland, 2014), que tracta sobre l'última creació d'un programador informàtic: Ava, un robot-dona en el qual la intel·ligència artificial ho és tot.

El 15 de gener serà el torn de ‘Sorry we missed you’ (Ken Loach, 2019), un drama anglés que narra les dificultats econòmiques d'una família que, amb l'arribada de les aplicacions, decidix apostar tot per un negoci propi de repartiment a domicili, en el qual el món modern es cola en la seua vida familiar oferint-los un futur diferent

‘Gattaca’ (Andrew Niccol, 1997), serà el film que centrarà la jornada del 19 de febrer. Una intel·ligent distopia protagonitzada per Ethan Hawke, Uma Thurman i Jude Law, ambientada en una societat futura, en la qual la major part dels xiquets són concebuts in vitro i amb tècniques de selecció genètica.

El dilluns 22 d'abril es projectarà la pel·lícula ‘Her’ (Spike Jonze, 2013), en el qual un home solitari a punt de divorciar-se compra un dia un nou sistema operatiu basat en el model d'Intel·ligència Artificial, dissenyat per a satisfer totes les necessitats de l'usuari. Per a la seua sorpresa, es crea una relació romàntica entre ell i Samantha, la veu femenina d'eixe sistema operatiu.

I, finalment, el cicle es tancarà amb la cinta estatunidenca ‘Lars y una chica de verdad’ (Craig Gillespie, 2007), on es conta la història d'un jove molt dolç i tímid que per fi porta a casa a Bianca, la xica dels seus somnis. El mal és que es tracta d'una nina que va comprar en Internet, encara que ell la tracta com si fora una dona real.

Les sessions començaran a les 17 hores en la Sala d'actes del museu, però el MuVIM obrirà les portes un quart d'hora abans, a les 16.45 h. Es podrà accedir per la porta situada en la pèrgola del MuVIM. L'entrada és lliure fins a completar aforament.

Pujar