elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una Ofrena de rècord: més de 110.000 fallers, falleres i músics desfilen enfront de la Mare de Déu

Una Ofrena de rècord: més de 110.000 fallers, falleres i músics desfilen enfront de la Mare de Déu
  • L'Exposició del Ninot arreplega també un altre rècord d'assistència amb 129.634 visitants, un 23% més que en 2023

 

El regidor de Falles i president de la Junta Central Fallera (JCF), Santiago Ballester, ha destacat, este dimecres 20 de març, “el rècord històric de participació que ha suposat l'Ofrena de les Falles 2024 amb 110.289 fallers i falleres i músics que han desfilat pels carrers de València durant dos dies”.

Ballester ha realitzat estes declaracions durant una roda de premsa en la qual s'ha fet balanç d'estes festes a escasses hores de la seua finalització juntament amb el regidor de l'Àrea de Residus, Carlos Mundina; de Prevenció, Extinció d'Incendis i Protecció Civil, Juan Carlos Caballero; de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Jesús Carbonell; de Recursos Humans i Tècnics, Julia Climent; i de Sanitat i Consum, José Vicente Gosálbez.

Segons ha explicat el president de la JCF, esta xifra de 110.289 persones es desglossa en 24.350 xiquets i xiquetes; 85.939 adults, dels quals el 55 % són dones i el 45 % homes. Així mateix, Ballester ha indicat que l'Exposició del Ninot han rebut 129.634 visitants, “la qual cosa implica un altre rècord històric d'assistència i un increment d'un 23 %, unes 25.000 persones més, respecte a l'any passat”, i ha afegit que “van arribar a haver-hi dies en què es va tancar la taquilla abans del que es preveu per seguretat”.

A més, el regidor de Falles ha subratllat que l'equip de govern “va començar a gestionar la festa a mitat exercici faller i, per això, ens hem hagut de posar les piles per a agilitzar al màxim tots els tràmits, així com per a realitzar les modificacions pressupostàries oportunes, ja que ens trobem una regidoria sense un euro”.

En este sentit, Ballester ha recordat que el Ban faller es va aprovar un mes abans que l'any passat, és a dir, el desembre de 2023, “la qual cosa ha permés concedir permisos de zones d'activitats i carpes durant la primera setmana de febrer, 40 dies abans que en 2023”. Així s'han concedit permisos a 353 zones d'activitats; a 348 carpes; a 134 bunyoleries des de Servici de Falles i a 20 més des del Servici de Domini Públic; a 180 mercadets (8 menys que l'any passat); i a 288 llocs d'alimentació.

“S'han realitzat més “tardeos” i menys revetles en el centre històric de la ciutat com per exemple en zones de la plaça del Doctor Collado o del Carme, amb el que hem aconseguit una major protecció al patrimoni d'eixa zona”, ha afirmat Santiago Ballester.

També, el regidor ha recordat que abans de l'inici de la setmana gran de les Falles es va avançar el 75 % del pagament de la subvenció destinada al disseny i construcció de monuments fallers i que ascendix a 2,2 milions d'euros en global, “tal com ens vam comprometre”; 100.000 euros dirigits a la pirotècnica; i “ja estan aprovades les subvencions a bandes de música i aniversaris que es publicaren la setmana que ve”.

D'altra banda, el regidor ha qualificat “de tot un èxit” el lliurament de premis de la Gala de la Pirotècnia, a la qual van assistir 700 persones, i que va comptar amb un clos especial, organitzat durant els dies 16 i 17 de març, “per a les eixides de la plaça de l’Ajuntment de totes les comissions que van vindre a arreplegar els seus premis”. Així mateix es va instal·lar un pas de vianants de doble sentit en carrer de la Sang amb Sant Vicent; es va barrar tot el recorregut fins a l'avinguda de l’Oest i, “gràcies a totes estes millores es va evitar l'embut d'eixida i es va poder acabar el dia 17 a les 13:00 hores com estava previst”.

Finalment i respecte a les xarxes socials, Ballester ha assenyalat que “els ciutadans han seguit la festa massivament amb més de 440.000 persones que han interactuat i 7,7 milions de visualitzacions totals en el perfil de JCF en Instagram i 680.000 persones i 8,5 milions de visualitzacions totals en el de Facebook”.

MÉS FOTOS
Una Ofrena de rècord: més de 110.000 fallers, falleres i músics desfilen enfront de la Mare de Déu - (foto 2)
Una Ofrena de rècord: més de 110.000 fallers, falleres i músics desfilen enfront de la Mare de Déu - (foto 3)
Pujar