elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La nadadora paralímpica Teresa Perales a València: “Tenim la capacitat de viure plenament"

La nadadora paralímpica Teresa Perales a València: “Tenim la capacitat de viure plenament"
  • Teresa Perales, esportista amb el millor currículum d'Espanya, imparteix una emotiva conferència a la Universitat Politècnica de València explicant la seua experiència personal, laboral i esportiva

“Vull demostrar que és possible somiar en gran, esforçar-se i treballar cada dia per aconseguir les metes”. Aquest ha estat el missatge de Teresa Perales, nadadora paralímpica i esportista amb millor currículum d'Espanya, amb 27 medalles paralímpiques, en la seua conferència “La força de l'actitud”, impartida este divendres a la Universitat Politècnica de València. La intervenció de Teresa Perales, guardonada amb el Premi Princesa d'Astúries dels Esports 2021, ha estat el colofó ​​de la cerimònia de lliurament del premi CAVIDA de la Fundació CV Juan Arizo Serrulla, celebrada al Paranimf de la UPV.

Teresa Perales ha assistit a més a les activitats organitzades per la UPV per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, consistent en exhibicions de bàsquet i futbol en cadira de rodes, futbol sonor, lectura en braille, realització d'audiometries i utilització de mascaretes accessibles entre d'altres.

Premi CAVIDA a un projecte de roba adaptada

La Fundació CV Juan Arizo Serrulla és la impulsora del premi CAVIDA, juntament amb la càtedra d'empresa amb el nom de qui va ser enginyer de Camins, Canals i Ports per la UPV i professor d'aquesta universitat.

El premi CAVIDA pretén millorar la qualitat de vida de les persones, gràcies a la creativitat de l'alumnat de la UPV. Dotat amb 2000 €, en aquesta primera edició ha estat atorgat a Inés Mira Penalva, enginyera de Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes del campus d'Alcoi de la UPV, pel seu treball “Disseny de solucions en peces tèxtils per aconseguir autonomia al vestir a persones amb mobilitat reduïda”, una proposta desenvolupada a partir de les necessitats del seu germà, amb discapacitat.

Inés Mira volia que el seu Treball Final de Grau servira per facilitar la vida del seu germà i, atès que la seua especialització és la branca tèxtil, va decidir realitzar un projecte que facilitara activitats bàsiques com canviar-se de roba, fer el llit o utilitzar tovalloles de bany. De forma senzilla i econòmica, modificant obertures o substituint tancaments tradicionals per tancaments magnètics, Inés proposa una línia de deu productes de vestir i roba de casa adaptada. L'enginyer està “molt orgullós pel premi”, que considera un reconeixement a la qualitat del treball i una contribució cap a la millora de la vida de les persones amb discapacitat.

Pujar