29 d’octubre de 2020 29/10/20

El monestir de Sant Miquel dels Reis obri el 15 d’agost amb visites guiades gratuïtes

El monestir de Sant Miquel dels Reis obri el 15 d’agost amb visites guiades gratuïtes - (foto 1)
  • A les 12.00 h i a les 13.00 h, i no cal reserva prèvia

El monestir de Sant Miquel dels Reis romandrà obert el dia 15 d’agost al matí per a oferir visites culturals gratuïtes a les 12.00 h i a les 13.00 h. Aquestes visites s’ofereixen durant tots els caps de setmana de l’any, el dissabte i el diumenge, a les mateixes hores indicades.

No cal reserva prèvia per a fer la visita, que ofereix un recorregut d’una hora de durada pel claustre del monestir, l’església dessacralitzada de Sant Miquel, la cripta on descansen les restes mortals de la virreina Germana de Foix i el claustre sud, que és la zona més antiga que es conserva.

Sant Miquel dels Reis va ser una alqueria islàmica sobre la qual es va edificar el monestir cistercenc de Sant Bernat de Rascanya. En el segle XVI, per encàrrec dels ducs de Calàbria, Ferran d’Aragó i Germana de Foix, el monestir va ser ocupat i ampliat per l’orde dels Jerònims, i va adquirir el nom que ha arribat fins a l’actualitat.

Ha tingut diferents usos al llarg de la seua història: com a magatzem, col·legi i presidi. Després d’una rehabilitació iniciada en 1997 que va recuperar elements històrics i va habilitar els espais per a ús com a biblioteca, depòsits de material bibliogràfic i diverses sales de consulta i d’exposicions, es va convertir en la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

En la visita es pot accedir a l’exposició oberta en aquests moments sobre les noves adquisicions que en els últims anys han ampliat la col·lecció dels fons documentals i bibliogràfics.

L’exposició està estructurada en dues parts: compres i donacions. En les compres s’adquireixen obres d’autor, editor o temàtica valenciana; a més d’aquelles altres considerades d’interés cultural. La tipologia és molt variada: llibres, publicacions periòdiques, fotografies, postals, cartells, gravats, historietes gràfiques i còmics, entre altres.

Entre els documents comprats, es mostra un incunable dels ‘Sermons de Sant Vicent’ de 1487 i llibres de viatges dels segles XVIII i XIX en els quals apareix el territori valencià com a destinació interessant per a visitar.

Pujar