22 d’octubre de 2020 22/10/20

L'oposició dóna suport a les mesures de Ribó enfront del coronavirus però li demana més recursos i agilitat

L'oposició dóna suport a les mesures de Ribó enfront del coronavirus però li demana més recursos i agilitat - (foto 1)
  • Una anomenada a la unitat deslluïda per les peticions de més recursos, marquen el ple de l'Ajuntament de València

L'hemicicle de l'Ajuntament de València ha tornat a obrir les seues portes en plena crisi sanitària, i ho ha fet a mig foc únicament amb la presència d'alguns regidors posant a prova la tecnologia amb alguns altres intervenint des de les seues cases. Una sessió plenària on, com no podia ser d'una altra forma, el coronavirus ha sigut el tema central.

L'alcalde Joan Ribó ha donat compte de les mesures aprovades per la Junta de Govern Local en els últims dies després de decretar-se l'estat d'alarma en tota Espanya. Entre elles, destacant les destinades a assegurar els serveis essencials, la implantació del teletreball o les mesures per a pal·liar l'impacte econòmic en pimes, empreses i autònoms.

“Crec que les dades indiquen que les coses no s'han fet malament” ha apuntat Ribó malgrat les crítiques de l'oposició, al mateix temps que ha demanat a tots els regidors ser “rigorosos i disciplinats, però sense passar-se” perquè hi ha mesures de les quals després podria costar recuperar-se. “Les coses a València s'han fet bastant bé” ha insistit.

Unes mesures que per als grups de l'oposició – Partit Popular, Ciutadans i VOX – han arribat tard i no són suficients. Així ho ha manifestat, la portaveu del PP, María José Catalá, qui ha recriminat al govern del Rialto que no siga més ambiciós: “Està abordant la crisi amb 15 dies de retard”.

“Els grups de l'oposició li hem tendit la mà, però això no és un xec en blanc” ha afirmat la popular, i és que al seu judici els temps d'actuació han sigut tardans. “Li ha faltat previsió i ésser un bon pare de família, això és el que li ha faltat a vosté com a alcalde de València”.

Postura compartida pel portaveu de VOX, José Gosálbez, qui ha reiterat el compromís del seu partit de secundar totes aquelles propostes que “siguen bones per als valencians”. “Des de l'Ajuntament ens haurem de dedicar a això que tant els agrada dir, a salvar a les persones. Hem de recuperar València i recuperar Espanya” ha assenyalat.

A més, des de VOX han sol·licitat la posada en marxa un pla de contingència, una reducció de les taxes, no aplicar la pujada d'impostos aprovada al desembre i un pla d'ajuda a les famílies amb l'ús del superàvit de l'exercici anterior.

Per part seua, el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha manifestat la seua postura respecte a les mesures aprovades les quals “són curtes”: “Aquesta situació no ha enxampat amb el peu canviat. Totes les mesures s'estan executant amb poca planificació” ha apuntat.

Amb això, Giner ha demanat a l'alcalde Joan Ribó que escolte als grups de l'oposició: “Amb les propostes de l'oposició poden arribar més lluny i les ajudes serien molt més amplies”.

Mesures aprovades pel govern municipal

Recordem que des de l'Ajuntament de València s'han aprovat diferents bateries de mesures per a afrontar la crisi del coronavirus que aguaita a tot el país.

Les mesures aprovades passen des de la bonificació de 3 mesos del lloguer social d'habitatge de València, la destinació de 5,3 milions d'euros per a autònoms, pimes i comerços i la reducció de l'aforament dels autobusos de l'EMT.

A més, el consistori ha modificat els horaris dels mercats municipals per a evitar aglomeracions, incrementat els equips de neteja i fomentat la formació en línia a través de València Activa.

Pujar