elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'odissea Eva, Sofia i Miguel, els trigèmins que tornen per fi a casa després d'un mes a la UCI en 9 d'octubre

L'odissea Eva, Sofia i Miguel, els trigèmins que tornen per fi a casa després d'un mes a la UCI en 9 d'octubre
L'odissea Eva, Sofia i Miguel, els trigèmins que tornen per fi a casa després d'un mes a la UCI en 9 d'octubre
  • Tirar endavant als bebés ha sigut un enorme repte ja que estaven en bosses diferents però alimentats per dos placentes

MÉS FOTOS
L'odissea Eva, Sofia i Miguel, els trigèmins que tornen per fi a casa després d'un mes a la UCI en 9 d'octubre - (foto 2)

La història dels trigèmins Eva, Sofia i Miguel ha deixat empremta a l'Hospital Vithas València 9 d'octubre. La passada setmana, l'UCI pediàtrica va viure un moment molt entranyable amb l'alta hospitalària dels bebés. Un part múltiple assistit pel doctor Ángel Blanes Espí, ajudat pels doctors Àngel Arturo Blanes i Eugenio Blanes, en col·laboració amb la unitat de pediatria de Vithas València dirigida pels especialistes Javier Miranda i Salvador Martínez Arenas.

El cas ha sigut un embaràs complex des dels inicis, ja que la principal dificultat requeia en ser una gestació bicorial triamniótica que albergava tres nadons en tres bosses diferents alimentats per dos placentes, ja que Eva i Sofia compartien una d'elles. La mare, Maria Tebar, embarassada de 33 setmanes i tres dies, va ingressar per dinàmica, és a dir per contraccions, i es va realitzar la cesària després de la maduració pulmonar dels petits. Un part en què van nàixer Miquel, amb 1850 gr de pes, i Eva i Sofia, amb 1450 gr i 1600 gr, respectivament.

Tal com explica el doctor Eugenio Blanes, "per protocol, amb aquest tipus d'embaràs tan excepcional s'ha d'intentar aguantar com a màxim fins a la setmana 34, ja que, si no és així, en les últimes setmanes d'embaràs podrien aparèixer problemes al no poder alimentar les placentes a tots els nadons, de manera que haver arribat fins a les 33 setmanes més de 3 dies va ser un grandíssim èxit ". "Vam aconseguir arribar a aquest gran dia principalment gràcies a l'energia que malbaratava la mare i a les ganes que tenia d'aguantar dins, i així vam poder entre tots ajudar-los a aconseguir el seu somni" recorda amb alegria el doctor Àngel Arturo Blanes.

L'organització i la coordinació en el centre va ser clau per a l'èxit de el part. "Vam organitzar tot junt amb l'equip de pediatria, explica el doctor Àngel Blanes-, així com amb tot l'equip de sala de parts per coordinar l'atenció en un cas tan especial. Un equip de més de 16 persones integrat pels tres ginecòlegs de la nostra clínica, sis auxiliars per atendre'ns a nosaltres i als nadons, cinc pediatres, la llevadora i l'anestesista al costat del seu infermera, 3 zeladors i personal de neteja, ".

El doctor Blanes fa especial èmfasi que "com obstetres, ens dóna molta tranquil·litat comptar amb un equip de pediatria capaç d'atendre qualsevol tipus de nadó, ja que mai saps com va evolucionar un embaràs. La nostra experiència amb el servei de neonatologia sempre ha estat excel·lent, cuiden molt tant dels nadons com de les mares i els pares. I per descomptat no ens podem oblidar de l'equip de la planta de maternitat, fonamental per a la recuperació de la pacient ".

Es tracta del tercer part de trigèmins que el doctor Ángel Blanes Espí atén en els seus més de 40 anys d'experiència a l'Hospital Vithas València 9 d'octubre, i el primer acompanyat dels seus dos fills, també ginecòlegs, el doctor Ángel Arturo Blanes i el doctor Eugenio Blanes: tres especialistes per a tres nadons.

L'estada dels nadons a la UCI pediàtrica va transcórrer molt bé, ja que van ser evolucionant i adaptant-se perfectament. Segons explica el doctor Miranda, responsable de la unitat de pediatria de l'hospital, "afortunadament, els tres van evolucionar bé des del principi. Les estades perllongades en les unitats neonatals, sobretot en els casos de gestacions múltiples com aquesta, posen a prova tant la resistència dels pares com la capacitat de l'hospital per adaptar-nos a les seves necessitats, i facilitar el màxim possible el contacte inicial i la relació normal entre els pares i els seus fills. Malgrat les circumstàncies excepcionals per la pandèmia, hem aconseguit mantenir el lliure accés, el suport a la lactància i, quan les circumstàncies clíniques ho van permetre, cert grau de privacitat en un espai aïllat. Sens dubte, el futur de les unitats, i la nostra no és una excepció, va en aquesta direcció, de manera que al nostre hospital es preveu una reestructuració dels espais que ens facilitarà molt les coses tant a el personal com a les famílies ".

El primer a rebre l'alta va ser Miguel, i la setmana passada les seves germanes Eva i Sofia. A la sortida de l'UCI, la mare va expressar el seu agraïment a tot l'equip, manifestant "el nostre més sincer afecte i respecte a tot l'Hospital Vithas València 9 d'Octubre pel com ens han tractat a l'UCI pediàtrica tant les infermeres, auxiliars com el equip mèdic. Estem super agraïts perquè han cuidat als nostres fills com si fossin els seus i han fet que la nostra estada diària aquí sigui com estar al costat de la família ".

Pujar