elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’ivorià Oulouy obri el cicle Arrels Contemporànies en Espai La Granja

L’ivorià Oulouy obri el cicle Arrels Contemporànies en Espai La Granja
  • Espai La Granja, el centre de recursos i mediació per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura, presenta Arrels Contemporànies

  • Un cicle de tallers formatius impartits per artistes que parteixen d’expressions populars o folklòriques per a la creació de les seues obres

MÉS FOTOS
L’ivorià Oulouy obri el cicle Arrels Contemporànies en Espai La Granja - (foto 2)

Arrels Contemporànies arranca aquest divendres 28 de gener amb el coreògraf ivorià Oulouy i el seu taller ‘De les danses africanes a l’street dance’. Format en danses africanes en el seu país natal, Costa d’Ivori, arriba a París en l’adolescència i allí s’interessa per l’‘street dance’ en diversos estils.

El seu coneixement sobre la tradició africana, que està en la base de moltes tècniques i estils de dansa urbana, li permeten dotar les seues coreografies d’una gran profunditat expressiva i rítmica.

Des del ‘coupé-décalé’, fins al ‘popping’, el ‘finger tutting’ i el ‘krump’, entre altres, el taller d’Oulouy proposa apropar-se als orígens dels moviments urbans, així com oferir noves eines d’improvisació.

Arrels Contemporànies

De les danses africanes a la dansa espanyola que revisita els gèneres, passant per la força del folklore mediterrani. Un cicle comissariat per Gaston Core i que es presenta en dos blocs. En el primer bloc descobrirem artistes la investigació dels quals parteix de la seua relació amb determinades tradicions folklòriques, moviments populars, festes regionals, etc. Un segon bloc proposa la trobada amb creadors la inspiració dels quals és el llegat de les avantguardes del s. XX.

“Aquesta mirada arrere implica sempre una mirada cap avant, la qual cosa fa que aquestes investigacions esdevinguen pràctiques absolutament contemporànies”, assenyala el comissari del cicle.

L’objectiu és compartir aquesta mirada amb noves generacions de ballarins i estudiants de dansa, amb l’objectiu d’oferir-los eines que els servisquen per a trobar noves maneres de ballar al mateix temps que descobreixen estils, tècniques, escoles i moviments folklòrics que enriquiran el seu llenguatge coreogràfic.                                                                

“El plantejament d’un programa d’aquesta classe és molt necessari comprovada la gran quantitat de creadors que dirigeixen les seues mirades a la tradició per a entendre i pensar la dansa de hui”, assenyala Guillermo Arazo, coordinador artístic d’Espai La Granja.

 

Pujar