elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Avanços en la investigació del conductor escapolit després de l'atropellament a València

Avanços en la investigació del conductor escapolit després de l'atropellament a València
  • La Policia està reconstruint l'atropellament, clau per a determinar la responsabilitat penal del causant de l'atropellament

La Policia Local de València continua investigant per a localitzar el vehicle que va causar l'atropellament d'un xiquet de 8 anys en l'avinguda Germans Machado creue amb Camí de Moncada.

Tres dies després del succés que va ocórrer el diumenge 19 de maig sobre les 15.33 hores, quan el menor creuava el pas de vianants en verd acompanyat d'un familiar, la Policia continua buscant el vehicle i al conductor causant de l'atropellament. En eixe instant, un BMW Sèrie 3 de color gris, que conduïa de manera temerària, segons la Policia, va acabar atropellant al xiquet al qual va causar ferides de gravetat i va ser traslladat a l'hospital Clínic de València.

La Policia Local de València continua la investigació per a la localització del vehicle i la identificació de la persona que conduïa, de manera temerària, unes perquisicions que compten amb la col·laboració de la resta de cossos policials.

De manera paral·lela a esta investigació, el Departament de Reconstrucció de Sinistres Vials de la Policia Local de València està reconstruint la forma en la qual es va produir
l'atropellament i calculant la velocitat del vehicle causant del sinistre. “Esta reconstrucció serà clau per a determinar la responsabilitat penal que puga tindre la persona que conduïa el vehicle quan es van produir els fets”, assegura la Policia Local de València.

Actualment s'està avançant en diferents línies d'investigació que tenen l'objectiu d'aconseguir localitzar tant el vehicle com a la persona que el conduïa en el moment de l'atropellament,  assenyalen fonts policials de l'Ajuntament de València.

Cotxe sense retrovisor

Com va indicar la Policia Local, en el moment de l'atropellament el cotxe va perdre el retrovisor esquerre del qual tenen el número de sèrie i de fabricació. A més, les càmeres de la ciutat han gravat al cotxe que va accedir a la capital per Alboraia i es va perdre per la CV-30, eixint de València.

Com es va produir l'accident?

El menor, acompanyat d'un familiar des del camí de Moncada, creuava el pas de vianants amb el semàfor en verd, quan apareix un vehicle a gran velocitat que fa cas omís del semàfor roig per a vehicles, atropella al menor i perd l'espill retrovisor esquerre. L'atropellament ha causat ferides greus al xiquet que va ser traslladat a l'hospital  Clínic de València.
“No hi ha frenada”, asseguren des de la Policia Local, per la qual cosa es tracta d'una “conducció temerària amb total menyspreu a la vida de qualsevol persona”. De fet, en les gravacions es pot veure com el conductor esquiva als vehicles parats en el semàfor d'una via que marca una velocitat màxima de 50 km/h i que el conductor escapolit va sobrepassar.

A quants delictes s'enfronta el conductor?

La Policia Local ha explicat que el conductor s'enfronta a tres delictes: lesions per imprudència greu; abandó del lloc de l'accident i conducció temerària amb total menyspreu a la resta d'usuaris de la via.

Sol·liciten col·laboració ciutadana

Des de la Policia Local sol·liciten la col·laboració ciutadana com a complement a la línia d'investigació, per la qual cosa si algú pot aportar alguna dada pot telefonar al 092  (des de València) i al 96  208 54 38 (des de fora de València).

Pujar