24 de setembre de 2020 24/9/20

L’IVC presenta en la Filmoteca d’Estiu el clàssic d’animació japonesa ‘Akira’

L’IVC presenta en la Filmoteca d’Estiu el clàssic d’animació japonesa ‘Akira’ - (foto 1)
  • És una pel·lícula fonamental del cine d’animació japonesa dels anys noranta

La Filmoteca d’Estiu projecta el dimarts 13 d’agost, a les 22.30 hores, als jardins del Palau de la Música, el clàssic d’animació japonesa ‘Akira’ (1988), de Katsuhiro Ōtomo. La pel·lícula es podrà veure també el dijous 15 d’agost. Les dues projeccions són en versió original amb subtítols en valencià.

Basada en un manga molt popular en els anys huitanta, ‘Akira’ està ambientada en Neo Tòquio l’any 2019: un equip de científics ha représ per orde de l’exèrcit un experiment per a trobar individus que puguen controlar l’arma definitiva: una força denominada l’energia absoluta.

En un intent per sobrepassar fronteres, ‘Akira’ va ser una superproducció japonesa amb un cost de set milions de dòlars que va obtindre excel·lents crítiques tant per la impactant història que conta com per l’impecable i imaginatiu estil visual que té. ‘Akira’ és una obra clau del cine anime que va obtindre una notable influència en gran part del cine d’animació i digital asiàtic dels noranta.

La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai per a les projeccions, i a la col·laboració de Cerveza Turia.

La Filmoteca de València manté l’oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any en la Sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu es duen a terme de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros i de 25 euros per a l’abonament de deu sessions.

Pujar