elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Institut Valencià de Cultura estrena ‘Roma’ a la Filmoteca i presenta el cicle ‘Nosaltres, Europa’

L’Institut Valencià de Cultura estrena ‘Roma’ a la Filmoteca i presenta el cicle ‘Nosaltres, Europa’
  • L’estrena en pantalla gran a València de ‘Roma’ és una col·laboració amb Netflix

  • El cicle ‘Nosaltres, Europa’ presenta sis produccions europees de producció recent que reflexionen sobre el futur del continent

L’Institut Valencià de Cultura estrena el divendres 29 de novembre, a les 18.00 hores, ‘Roma’ (2018) a la Filmoteca. ‘Roma’, una de les pel·lícules més aplaudides i premiades del 2019, es podrà veure per fi en pantalla gran a València gràcies a la col·laboració entre Netflix i la Filmoteca. És el que mereix una cinta que destaca per una enlluernadora fotografia en blanc i negre a la qual el visionat domèstic en ‘streaming’ no hi trau tot el partit.

Oscar a millor pel·lícula estrangera, direcció i fotografia, i Lleó d’Or a millor pel·lícula al festival de Venècia, ‘Roma’ és un film amb tints autobiogràfics en el qual el mexicà Alfonso Cuarón ret homenatge a Libo Rodríguez, la mainadera indígena que va ser com una segona mare per a ell durant la seua infància a la colònia Roma de Mèxic DF.

La pel·lícula és un reconeixement al treball invisible de les cures mitjançant les quals les dones de les classes populars sostenen la vida de manera quotidiana.

Nosaltres, Europa

L’Institut Valencià de Cultura presenta en la Filmoteca el cicle ‘Nosaltres, Europa’, que s’inicia divendres 29 de novembre, a les 22.30 hores, amb la projecció de ‘Réquiem por la señora J.’ (2017) de Bojan Vuletic. La pel·lícula és una sàtira sobre la burocràcia i una tragicomèdia sobre una dona de mitjana edat que pateix una depressió des de la mort del seu marit i intenta suïcidar-se sense aconseguir-ho per problemes administratius. 

Emmarcat dins de la temporada cultural de l’Institut Français d’Espanya, que té per lema “Nosaltres, Europa”, i comissariat pel Festival de Cine Europeo de Sevilla, aquest cicle està compost per sis pel·lícules que conviden a reflexionar sobre el present i el futur del vell continent.

Es tracta de sis títols que aposten per un relat alternatiu per a Europa, obert al diàleg i allunyat dels discursos identitaris i xenòfobs que marquen cada vegada més la política dels països membres de la UE.

Aquest relat no pot deixar al marge la realitat de les persones migrants. ‘Amin’ (2017) de Philippe Faucon i ‘Une saison en France’ (2017) de Mahamat-Saleh Haroun s’aproximen a l’existència quotidiana de dos immigrants, i afavoreix la identificació de l’espectador amb persones que són víctimes de la indiferència o de la criminalització per part de les autoritats i els mitjans de comunicació.

En el cicle figuren també ‘A ciambra’ (2017) de Jonas Carpignano, una incursió en en els ambients criminals de la comunitat gitana; ‘Je vous rouge’ (2017) de Bojina Panayotova, sobre les conseqüències per a una família de la caiguda del comunisme a Bulgària; i ‘Un violent désir de bonheur’ (2018)  de Clément Schneider, una història d’amor ambientada en la Revolució Francesa. 

La temporada cultural ‘Nosaltres, Europa’ de l’Institut Français-Espanya compta amb el patrocini de Compañía de Phalsbourg, Orange, Enagas i Accor.

Pujar