elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘De l’escriptura com a resistència’, un llibre homenatge a Jenaro Talens a La Nau

‘De l’escriptura com a resistència’, un llibre homenatge a Jenaro Talens a La Nau

    El dimarts 3 de desembre a les 19 hores, l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau acull la presentació del llibre ‘De l’escriptura com a resistència’, organitzada per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Aquest assaig, que intenta ser un homenatge al professor emèrit de la Universitat de València Jenaro Talens, està editat per un col·lectiu de persones que, al llarg dels anys, han col·laborat amb aquest important docent. L’entrada és lliure i l’aforament limitat.

    En la presentació d’aquest llibre intervindran el mateix Jenaro Talens i els quatre editors de l’obra: Giulia Colaizzi, Manuel de la Font i Santiago Renard, professors de Comunicació Audiovisual a la Universitat de València; i Santos Zunzunegui, professor emèrit de la Universitat del País Basc.

    Jenaro Talens és un poeta, assagista i traductor gadità nascut a Tarifa que ha desenvolupat gran part de la seua carrera professional a la Universitat de València, on va ocupar, des de 1968 fins a la fi de la dècada dels 90, les càtedres de Literatura Espanyola, Teoria de la Literatura i Comunicació Audiovisual. A més d’escriure cèlebres assajos i poemaris, també ha traduït a l’espanyol clàssics de Samuel Beckett, Hermann Hesse, Johann Wolfgang Goethe, William Shakespeare o Bertolt Brecht, entre altres famosos escriptors.

    ‘De l’escriptura com a resistència’ és un homenatge a Jenaro Talens, amb una trajectòria professional marcada per la pluralitat, la curiositat intel·lectual consistent i coherent i la interlocució permanent. Aquest volum recull, amb concreció, 69 contribucions de Talens, entre les quals es poden trobar lectures crítiques de textos poètics, reflexions teòriques sobre la literatura, el teatre, la imatge i el món de la comunicació que s’entrellacen amb la seua passió per la traducció de poesia i d’allò que és més específicament visual. L’antologia resulta ser un testimoniatge coral d’una història que és, al mateix temps, singular, personal i col·lectiva.

    L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.

    Pujar