elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’escriptora i blocaire Coral Herrera parla en la UV sobre l’amor romàntic des d’una perspectiva de gènere

    L'escriptora i blocaire Coral Herrera visita la Universitat de València per parlar de l'amor romàntic des d'una perspectiva de gènere. Lo romántico es político: otras formas de quererse son posibles, és el títol de la conferència que Coral Herrera impartirà hui dimarts 7 de març a les 18:30 hores en el Paranimf en l'acte institucional que amb motiu del Dia de la Dona celebra la Universitat de València. Durant l'acte es llegirà el manifest de la Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere, es lliuraran els premis Olga Quiñones i la cantautora d'Oliva Clara Andrés oferirà un concert en acústic. A més, es presentarà el quadre d'Olimpia Arozena, el que suposa que per primera vegada en la història de la Universitat hi haurà un rostre d'una dona al Paranimf de la institució acadèmica.

    Coral Herrera és doctora en Humanitats i Comunicació per la Universitat Carlos III de Madrid i es dedica a escriure i a investigar sobre les relacions humanes des d'una perspectiva de gènere. De fet, va investigar en la seua tesi doctoral sobre la dimensió política, social, econòmica, cultural, sexual i emocional de les relacions de parella, i des de llavors escriu sobre això en diverses revistes.

    En l'acte institucional està prevista la intervenció del vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño, que llegirà el manifest unitari de la Xarxa d'Unitats d'Igualtat de Gènere per a l'Excel·lència Universitària que integra les Unitats d'Igualtat de les Universitats Públiques Espanyoles.

    Tot seguit, es procedirà al lliurament de la tercera edició dels Premis Olga Quiñones als millors treballs final de grau i final de màster, i tesis doctorals en estudis de dones i per la igualtat de gènere. Els premis porten el nom d'Olga Quiñones Fernández, la primera directora de la Unitat d'Igualtat de la Universitat i una dona lligada a aquesta institució i a la lluita per la igualtat de gènere. Nascuda a Salinas (Astúries) el 1940, va faltar en juny de 2014 a València. Va ser professora titular del departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i havia desenvolupat la seua activitat a l'Escola Universitària de Magisteri Ausiàs March així com a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. En reconeixement a la seua tasca i el seu compromís des de sempre en les polítiques d'Igualtat va rebre el Premi 'Dona compromesa en les polítiques d'Igualtat' de Dones Progressistes 2012.

    Durant l'acte es presentarà el quadre d'Olimpia Arozena. Per primera vegada el Paranimf de la Universitat comptarà amb el rostre d'una dona. Olimpia Arozena va ser una de les primeres professores de la Universitat de València a la Facultat de Filosofia i Lletres. L'autora del quadre és la pintora valenciana Susana Roig.

    Acústic de Clara Andrés

    L'acte acabarà amb una actuació de la cantautora d'Oliva, Clara Andrés. Amb quatre treballs editats: Inici (2005), Dies i dies (2008), Huit (2010) i Entrelinies (2014), Clara Andrés és tot un referent de la música al País Valencià. Finalista del premi Sona 9 l'any 2006, ha rebut el Premi Ovidi Montllor l'any 2008 a un dels millors arranjaments musicals i a la millor cançó amb "Dies i dies". Clara Andrés ha estat reconeguda també amb el "Premi Miquel Martí i Pol" per la millor poesia musicada en català.

    Concentració de cinc minuts de silenci 8 de març

    Per a commemorar el Dia de les Dones, les seccions sindicals de la Universitat convoquen a una concentració de cinc minuts de silenci a les portes de l'edifici del Rectorat de la Universitat de València el proper dimecres 8 de març a les 12 hores. A continuació s'anima a participar en la vaga internacional de dones fins a les 13 hores per a denunciar les desigualtats que a hores d'ara persisteixen.

    Pujar