elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde de València defensa els drets laborals com a únic mitjà per a aconseguir una societat sostenible i amb benestar

L'alcalde de València defensa els drets laborals com a únic mitjà per a aconseguir una societat sostenible i amb benestar
  • Ribó s'ha reunit este matí amb els líders dels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, en el marc de la pròxima celebració del Primer de Maig, Dia Internacional del Treball

MÉS FOTOS
L'alcalde de València defensa els drets laborals com a únic mitjà per a aconseguir una societat sostenible i amb benestar - (foto 2)
L'alcalde de València defensa els drets laborals com a únic mitjà per a aconseguir una societat sostenible i amb benestar - (foto 3)

“La nostra voluntat és continuar treballant conjuntament pels drets laborals de tots els ciutadans i ciutadanes de la ciutat des del convenciment que sense això no és possible tindre una societat sostenible en la qual de la gent gaudisca de benestar”. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha realitzat estes manifestacions després de la trobada que ha mantingut a l'Ajuntament amb la secretària general de CCOO-PV, Ana García Alcolea, i amb el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, en el marc de la pròxima celebració del Primer de Maig, Dia Internacional del Treball.

L'alcalde ha subratllat que la qualitat de l'ocupació o la falta de treball són les primeres preocupacions de la gent del carrer, i ha posat en valor el treball dels sindicats en la defensa dels drets de les i els treballadors en tots els àmbits. Per això, ha animat la ciutadania a participar en les activitats de reivindicació del pròxim 1 de Maig, Dia Internacional del Treball, en el qual les agrupacions sindicals llançaran de nou un missatge de reivindicació sobre la necessitat d'impulsar una ocupació estable, igualitari i de qualitat.

Així ho han manifestat també els representants de CCOO i UGT, Ana García Alcolea i Ismael Sáez, els qui, com Joan Ribó, han subratllat la necessitat de preservar l'ocupació com a garantia d'una societat desenvolupada i sostenible. García ha destacat que “després de dos anys de pandèmia sanitària que es va convertir ràpidament en una crisi, hem encarat la situació des del diàleg social en tots els àmbits, local, autonòmic i estatal, posant solucions i mesures damunt de la taula per a pal·liar eixe context agreujat a més ara per la invasió Ucraïna per part de Rússia”.

En similars termes, el líder d'UGT-PV, Ismael Sáez, ha destacat “els avanços que s'han produït durant la pandèmia en el món del treball i en defensa de la igualtat, com l'Ingrés Mínim Vital, l'increment del Salari Mínim Interprofessional a 1.000 euros, la reforma de la Reforma Laboral, que –ha destacat- està obtenint dades d'ocupació indefinida com no havíem conegut en 40 anys, o una reforma de les pensions que han permés que els jubilats i jubilades hagen vist incrementades les seues pensions acord amb la inflació mitjana”.

En esta línia, tant Ana García com Ismael Sáez han plantejat les pautes que han de regir les polítiques d'ocupació, i que passen per “la contenció dels preus energètics i la inflació, però també per un increment dels salaris”. Ana García ha argumentat que “les responsabilitats s'han d'equilibrar: no pot ser que siguen les i els treballadors els qui paren, amb la devaluació dels salaris, esta crisi; sinó que també ha d'haver-hi esforços per part de les patronals, i un acord estatal que després s'emporte al marc de la negociació col·lectiva”.

El segon element que centrarà les reivindicacions de les i els treballadors aquest Primer de Maig serà la igualtat, tant entre homes i dones com entre la ciutadania. “El problema de la inflació no és que pugen les pensions –ha explicat Ismael Sáez- no podem pretendre que, com en 2008, els problemes que implica la inflació el paguen els jubilats”. “Nosaltres creiem que els problemes els genera la desigualtat, i així eixirem el 1r de Maig a defensar i aportar solucions raonables”, ha afegit.

València, líder en descens de la desocupació

La ciutat de València continua en la línia de descens de la desocupació, que acumula ja set mesos de baixada continuada en el nombre de persones en atur. Segons les últimes dades publicades per Labora, a principis d'este mes, el març passat es va tancar amb una baixada de 14.894 persones aturades a la ciutat respecte a març de 2021, és a dir, un descens interanual del 22,2%. L'alcalde, Joan Ribó, ja va destacar com, “en moments en els quals les dades reflecteixen que l'atur continua baixant, encara que siga poquet donada la situació que tenim, és molt important el treball de suport als sectors econòmics i al comerç local, per a donar resposta a la primera preocupació que té la ciutadania, que és el seu lloc de treball per a poder desenvolupar la seua vida en unes condicions dignes”.

Pujar