18 de gener de 2021 18/1/21

L’Ajuntament de València renova el conveni amb Cáritas per atendre dones víctimes d’explotació sexual

L’Ajuntament de València renova el conveni amb Cáritas per atendre dones víctimes d’explotació sexual - (foto 1)
  • La Junta de Govern acorda la concessió d’ajudes per import de 150.000 euros a 48 entitats sense ànim de lucre per projectes culturals realizats en 2020

La Junta de Govern Local ha acordat este divendres el conveni amb Cáritas per  continuar amb el programa Jere-Jere d’atenció integral a dones que exercisen la prostitució i víctimes de tracta, segons ha explicat el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo. Este órgan col·legiat també ha aprovat la concessió d’ajudes per import de 150.000 euros a 48 entitats sense ànim de lucre que han realitzat projectes culturals a la ciutat en 2020. D’altra banda, l’Associació de Betlemistes de Valencia ha estat seleccionada per muntar un pessebre artístic al Saló de Cristalla per a estes festes de Nadal.

“Hem aprovat el conveni per a l’atenció a dones que estan en context de prostitució i possibles víctimes de tracta amb fins d'explotació sexual, que patixen o han patit qualsevol tipus de violència, física, psicològica, emocional, sexual”, ha manifestat Campillo en relació al programa Jere-jere, en què participen vora un centenar de dones “en greu situació d'exclusió social i especial vulnerabilitat”.

El vicealcalde també s’ha referit a “les ajudes que atorguem anualment per donar suport a projectes culturals en la ciutat de València” adreçades a entitats sense ànim de lucre, l’import global de les quals és de 150.000 euros i amb les que enguany han resultat beneficiades 48 associacions. “Se sumen a les ajudes que amb caràcter extraordinari i en compliment de l’Acord per a la Reconstrucció de València hem tret: una línia d’ajudes de 1.520.000 euros per a les indústries culturals de la ciutat, adreçades a les associacions sense ànim de lucre, les empreses culturals i els autònoms amb domicili fiscal en València”. Per al regidor, “la cultura és un servici públic essencial i l’administració pública no pot quedar al marge de la situació que està vivint el món cultural a causa de la pandèmia”.

D’altra banda, el comité de selecció del concurs per al disseny, realització, muntatge, manteniment i desmuntatge d’un betlem artístic al Saló de Cristall per a este Nadal ha triat, per unanimitat, el projecte presentat per  l’Associació de Betlemistes de València, amb un pressupost d’aproximadament 8.000 euros, per tal de “mantindre l’esperit de les festes de Nadal tot i la pandèmia per gaudir el veïnat i també el turisme”. A este pessebre es suma el de mida natural que l’Ajuntament instal·la a la plaça de la Reina i que s’exhibix des d’este divendres fins el pròxim 6 de gener. “Ampliem així els espais d’interés per a estes festes i ajuda a evitar concentracions de persones”, ha explicat el vicealcalde, qui ha recordat que el tradicional mercat d’artesania enguany s’ha ampliat i està ubicat —i ja en funcionament des de la setmana passada— a la plaça de l’Ajuntament.

Pujar