elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de València posa en marxa el Projecte de Digitalització de l'Comerç

L'Ajuntament de València posa en marxa el Projecte de Digitalització de l'Comerç
  • Aquesta iniciativa, que ha estat presentada als fons Next Generation, té com a objectiu enfortir l'activitat de zones turístiques a través de la digitalització dels comerços per posar en valor zones com Ciutat Vella

Pilar Bernabé, regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació de l'Ajuntament de València, ha presentat aquest matí el Projecte de Digitalització de l'Comerç, que té com a objectiu donar suport als autònoms i pimes. Per a tal fi s'ha sol·licitat una línia d'ajudes per a l'enfortiment de l'activitat de zones turístiques a través de la digitalització dels comerços, especialment de districte de Ciutat Vella. Una de les zones més afectades per la falta de turisme i les obres que s'estan duent a terme.

Aquesta iniciativa ha estat presentada com a proposta per als fons Next Generation, pla de recuperació posat en marxa per la Unió Europea per reparar els danys econòmics i socials immediats causats per la pandèmia de coronavirus.

L'edil ha fet referència a les dades d'atur pel que fa a el mes de setembre, assenyalant que són "dades contundents que avalen el ritme positiu d'aquesta ciutat a la sortida de la crisi". Bernabé ha destacat que "la ciutat de València és un referent en com estem sortint de la crisi, ajudant als nostres autònoms i pimes".

"En aquest mes hem vist com les llistes de l'atur s'han reduït en 1.700 persones, una dada que està per sobre de la mitjana de moltes ciutats espanyoles i que reforcen la línia de treball que estem portant des de l'Ajuntament de València" ha indicat Pilar Bernabé, afegint que "seguim treballant per acabar amb la bretxa d'ocupació, és un dels nostres principals objectius, al setembre el nombre de dones que han sortit de les llistes d'atur és de 1.200".

Seguint amb les ajudes i el suport als autònoms i pimes valencians, l'edil de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics ha avançat que, després d'haver parlat amb la Federació de Comerç de la Ciutat de València, amb la Confederació Empresarial Valenciana i amb les associacions de comerciants, "els principals problemes que ens traslladen són la manca de temps, de formació i de recursos, a més de el desconeixement de l'entorn de per a la transformació digital".

Per això, el Projecte de Digitalització de l'Comerç busca aconseguir "una major eficiència, major estalvi de costos i millor productivitat". Des de l'Ajuntament de València "volem acompanyar a tots els comerços de centre històric en el seu procés de transformació digital des de l'inici fins al final".

Pilar Bernabé ha informat a més que "hem iniciat un projecte pilot amb deu empreses de centre històric, que ens ha servit com a base per presentar aquest projecte i els resultats coneixerem el mes que ve".

Aquest projecte té una dotació pressupostària de 3 milions d'euros, dels quals, els primers 100.000 són d'aportació municipal.

Finalment, la regidora ha apuntat que "aquest és un projecte seriós que aspira a treballar amb més de 500 empreses de la ciutat, per això, estem esperançats en rebre la subvenció per poder seguir desenvolupant-lo".

Pujar