20 de gener de 2021 20/1/21

L'Ajuntament subratlla la importància d'implicar les comissions falleres en bons hàbits de sostenibilitat

L'Ajuntament subratlla la importància d'implicar les comissions falleres en bons hàbits de sostenibilitat - (foto 1)

  «Les Falles són un element social, cultural i econòmic de primer ordre, i també ho poden ser per a difondre valors com la solidaritat o, com en este cas, la sostenibilitat». El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha subratllat la importància de les comissions falleres en l'adopció i promoció d'actituds de respecte i protecció de l'entorn, que és l'objectiu de l'anomenat Pacte per la Sostenibilitat de les Falles, que es presenta esta vesprada.

  El regidor i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, participarà en l'acte de presentació de la campanya, que tindrà lloc en la seu del MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat), amb l'objectiu, ha assenyalat, «d'implicar les comissions falleres de València en bons hàbits com ara la reducció dels residus, la reutilització i el reciclatge». L'acte comptarà també amb la presència de la Fallera Major de València 2019, Marina Civera Moreno.

  La iniciativa correspon a l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, junt amb l'Ajuntament i la Generalitat, en el marc del projecte «Per unes Falles sostenibles». De fet, durant la presentació es projectarà l'audiovisual titulat precisament «Per unes Falles sostenibles", que té com a objectiu conscienciar al món faller sobre la sostenibilitat dels casals al llarg de l'any.

  Així mateix, està previst que s'entreguen les primeres cartes d'adhesió a la campanya a les comissions falleres que ja s'han compromés amb ella. L'objectiu d'esta acció conjunta és, han subratllat els seus promotors, «que el món faller prenga consciència del seu paper com a actor fonamentals i necessari per a l'avanç de la sostenibilitat en la festa». La finalitat és complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

  A més del regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, l'acte comptarà amb la participació de la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Delia Álvarez, i el diputat de l'Àrea Provincial de Medi Ambient, Josep Vicent Bort.

  Pujar