4 de desembre de 2020 4/12/20

L’ajuntament reforça per a falles la instal·lació de papereres d’envasos en Ciutat Vella i l’Eixample

L’ajuntament reforça per a falles la instal·lació de papereres d’envasos en Ciutat Vella i l’Eixample - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L’ajuntament reforça per a falles la instal·lació de papereres d’envasos en Ciutat Vella i l’Eixample - (foto 2)

  L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Gestió de Residus Sòlids, reforçarà a partir de despús-demà, dilluns dia 11, la instal·lació de papereres d'envasos lleugers tant en Ciutat Vella com al districte de l'Eixample. Estes noves unitats, un centenar en total, se sumen a les ja instal·lades l'any passat abans de Falles per facilitar la col·laboració de la ciutadania i dels turistes en els itineraris de major densitat turística.

  La regidora delegada de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, ha explicat que l'any passat es va posar en marxa esta iniciativa amb 200 papereres grogues tant en Ciutat Vella com al barri de Russafa. 68 d'elles es varen traslladar al Passeig Marítim abans d'estiu per aprofitar la major densitat de persones en eixa zona de la ciutat. Ara, se'n sumen 100 més tant en Ciutat Vella com en la zona del districte de l'Eixample que s'estén des de Regne de València fins el jardí del Túria i la Ronda Interior.

  «L'any passat el resultat va ser molt positiu, com sempre que facilitem a la ciutadania la seua col·laboració en la tasca necessària de reciclar els residus per caminar cap a una ciutat molt més sostenible. Per això enguany reforcem abans de Falles eixe volum de papereres grogues, amb la confiança que de nou la resposta serà molt satisfactòria», ha afirmat Soriano.

  Esta iniciativa se suma a moltes altres impulsades per la Regidoria de Gestió de Residus Sòlids, com ara les campanyes Ara pots pujar el reciclatge, també d'envasos durant les mascletades i la de La Reciclà, amb la col·laboració de les comissions falleres per al reciclatge de vidre.

  També s'acaba de proposar a les comissions falleres de la ciutat el repartiment de contenidors marrons per facilitar el reciclatge dels residus orgànics als casals fallers. «Entre totes i tots, amb esforç i conscienciació, avancem cap a la ciutat que mereixem, una València neta i respectuosa amb el medi ambient», ha defensat Soriano.

  L'augment de papereres grogues en zones amb especial concurrència de locals d'oci i restauració, també permetrà instal·lar-ne en les proximitats dels camps de futbol Mestalla i Ciutat de València i el pavelló de la Font de Sant Lluís. El cost de l'actuació és de 5.838,25 euros.

  Pujar