23 de setembre de 2020 23/9/20

L'Ajuntament organitza una jornada sobre la qualitat de l'aire a les ciutats

  La jornada El repte d'un aire més saludable a les nostres ciutats, organitzada per l'Ajuntament de València, se celebrarà el proper dissabte 16 de febrer. Esta trobada, que servix com a punt d'informació, reflexió i debat, tindrà lloc al Complex Esportiu-Cultural La Petxina, en el qual participaran diferents membres de l'equip de Govern.

  Durant la jornada, que durarà des de les 10.00 fins a les 19.00 hores, se celebraran tres taules temàtiques que tractaran sobre la qualitat de l'aire en les grans ciutats, els efectes del canvi climàtic i la contaminació sobre la salut, així com les alternatives per a combatre la contaminació, en les quals participaran la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

  «València està avançant en diferents mesures de millora de mobilitat, amb la protecció de la salut com a un dels objectius essencials», ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. «L'ampliació de jardins, la recuperació d'espai per a la ciutadania, per a l'oci, comerç i turisme... són mesures que ajuden a gaudir d'una ciutat més amable i que complementen a la perfecció la pacificació del trànsit amb el qual millorem la qualitat de l'aire, i per tant, la salut i el benestar de les persones», ha explicat.

  En l'organització de les jornades, també participa la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, així com el Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i diferents entitats ciutadanes i experts independents.

  Per a la celebració de l'esdeveniment, s'han convidat a més de 50 entitats ciutadanes com a associacions professionals, sindicats, empresaris, consumidors i veïnat, així com a les entitats que conformen la Mesa de Mobilitat i el Consell Assessor i de Participació en Medi Ambient.

  Pujar