elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament manté un seguiment individualitzat de cada família afectada per l'incendi de Campanar

L'Ajuntament manté un seguiment individualitzat de cada família afectada per l'incendi de Campanar
  • Dels 99 vivendes en les quals van ser reallotjades persones o famílies afectades pel sinistre, set famílies han deixat l'edifici en tindre altres alternatives

Dos mesos després de l'incendi de l'edifici de Campanar, des de l'Ajuntament de València es continua atenent les necessitats de reallotjament i econòmiques de les persones afectades. La regidora de Servicis Centrals de l'Ajuntament, Julia Climent, ha destacat este dilluns que, des dels servicis municipals, es duu a terme un seguiment individualitzat de cada cas de persones i famílies afectades pel succés. “Des de la nit de l'incendi, i després del reallotjament a les persones que el van necessitar en l'edifici municipal de Safranar, mantenim reunions i contactes periòdics amb les persones afectades, amb la finalitat de fer un seguiment i atendre les necessitats de manera individualitzada i específica, cas per cas”, ha explicat la regidora.

El govern municipal va posar a la disposició de les persones afectades que així ho van sol·licitar l'edifici d'habitatges de nova construcció situat al carrer de Cristina Piris López-Dóriga, en Safranar. Es tracta d'un edifici de propietat municipal i a estrenar, amb 131 habitatges de 2 i 3 dormitoris, amb 84 places de garatge i 131 places per a bicicletes. En total, es va allotjar en este immoble 229 de les persones afectades per l'incendi (187 adults i 42 menors).

En l'actualitat, dels 99 habitatges que en les quals van ser reallotjats persones o famílies afectades pel sinistre, set famílies han deixat l'edifici en tindre altres alternatives, per la qual cosa queden ocupats 92 a hores d’ara, ha informat la regidora. “Estes persones que seguixen reallotjades en vivendes municipales de manera temporal van a poc a poc solucionant les seues necessitats de nova residència, per a la qual cosa tenen a la seua disposició les ajudes de lloguer de la Generalitat, sobre les quals també els hem orientat i informat”, ha afegit la delegada de Servicis Centrals Tècnics de l'Ajuntament.

Tal com ha recordat Climent, tota l'acció d'assistència i seguiment de les necessitats de les persones afectades que duu a terme l'Ajuntament es realitza “en coordinació amb la Generalitat, que ja ha fet efectiva l'ajuda directa a més de 120 famílies per un valor de 900.000 euros”.

Resposta immediata

La resposta de l'Ajuntament va ser immediata només produir-se el sinistre. En primer lloc, es va posar a la disposició de les persones afectades que havien perdut les seues cases l'edifici d'habitatges de Safranar perquè pogueren solucionar de manera provisional les necessitats d'allotjament. L'endemà, la Junta de Govern Local va aprovar una bateria de mesures, com la creació d'un punt d'atenció presencial als afectats, situat en les dependències de Tabacalera, i atés per personal multidisciplinari de totes les àrees, servicis i delegacions. Així mateix, es va impulsar una línia d'ajudes econòmiques per a pal·liar la pèrdua d'equipament domèstic de les persones que van perdre les seus vivendes.

Posteriorment, es va crear un “registre d'afectats per l'incendi dels immobles situats al carrer Poeta Rafael Alberti n° 2”, amb les dades que aportaven en el Punt Únic d'Atenció de Tabacalera les persones i famílies afectades. I, així mateix, es va aprovar la creació d'una relació de les entitats col·laboradores per tal de canalitzar i ordenar els oferiments d'ajudes, perquè estes es dirigiren exclusivament a les persones inscrites en el registre municipal d'afectats.

A més, des de la Regidoria d'Urbanisme i Habitatge, s'han mantingut reunions amb l'Associació d'Immobiliàries de la Comunitat Valenciana (ASICVAL), amb la finalitat d'analitzar les possibilitats que es pot oferir als afectats per a ajudar-los a trobar una alternativa residencial.

Pujar