19 de setembre de 2020 19/9/20

L’Ajuntament incorpora al patrimoni festiu de la ciutat huit nanos que recreen personatges històrics

L’Ajuntament incorpora al patrimoni festiu de la ciutat huit nanos que recreen personatges històrics - (foto 1)

    Quatre parelles de nanos que recreen personatges històrics de la ciutat de València s'incorporen al patrimoni festiu de la ciutat, segons ha informat la Regidoria de Cultura Festiva. D'esta forma, juntament amb els gegants del rei Jaume I i de na Violant, que ja eren propietat municipal, d'ara endavant també hi haurà els nanos dels escriptors Ausiàs March i sor Isabel de Villena, els de l'il·lustrat Antoni Josep Cavanilles i l'impressora Antònia Gómez d'Orga, l'escriptor i polític Vicente Blasco Ibáñez i la cantant Concha Piquer i el poeta i periodista Vicent Andrés Estellés i la compositora i pintora Matilde Salvador.

    'No només recuperem i preservem el patrimoni cultural i festiu de la ciutat sinó que a més l'incrementem amb estes parelles de nanos que juntament amb les recreacions gegants de Jaume I i na Violant obriran cavalcades i desfilades a València, com ara la Cavalcada del Patrimoni, la Gran Fira de València o la Cavalcada de Reis que podrem gaudir en poc més d'una setmana als nostres carrers ', ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

    El disseny i l'execució dels nanos són obra dels artistes fallers José Luis Ceballos i Paco Sanabria, mentre que del vestuari s'ha encarregat a Chelo Ruiz (Lúa Media). 'Una vegada més demostrem l'aposta que el Govern de la Nau fa per totes les persones i col·lectius que fan grans les nostres festes, tant des del sector pirotècnic com des del musical, com pel que fa als artistes fallers o als indumentaristes ', ha destacat Fuset.

    El regidor ha explicat que les noves parelles de nanos que passen a formar part del patrimoni de tots els valencians i valencianes recreen personatges històrics en consonància amb la temàtica d'enguany per a la Cavalcada de Reis i de l'edició d'Expojove, que convida a fer un viatge per la història de la nostra ciutat. A més, ha recordat que fa només un parell de setmanes ja es va anunciar l'adquisició d'una carrossa que representarà l'estrela d'Orient en la Cavalcada de Reis i que també passa a formar part del patrimoni cultural festiu de la ciutat.

    Pujar