29 de setembre de 2020 29/9/20

L’ajuntament convida escolars i veïns a adoptar un escocell del seu barri

  L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha llançat una campanya municipal perquè la ciutadania adopte un dels 60.000 escocells de la ciutat. Es tracta d'una iniciativa que "vol recuperar un sentiment: que el carrer és nostre, de tots, amb tot el que això significa; de drets i de deures amb el carrer", ha dit Pilar Soriano, regidora de Medi Ambient.

  Els veïns podran fer-se càrrec, a partir d'ara, d'un escocell del seu carrer (o d'un carrer pròxim). Hi podran plantar matolls i sembrar flors i mantindre'l juntament amb treballadors de l'Ajuntament. Els tècnics municipals donaran consells experts sobre com cal actuar, quines són les ferramentes i les llavors o plantes necessàries i com tindre cura de les plantes. A més, la regidoria posarà a l'abast un telèfon per si es detecta algun problema a l'escocell, l'arbre o les plantes que hi ha.

  Cada any, el Dia de l'Arbre, el Dia dels Boscos o el Dia del Medi Ambient (gener, març i juny) la regidoria organitzarà una festa al barri per a renovar el compromís que els veïns i les veïnes han assumit amb els arbres.

  "Per a involucrar les famílies senceres, coordinarem les activitats des de l'escola i també amb la col·laboració de les associacions de veïnes i veïns del barri. També estarà oberta la participació a altres entitats o associacions", ha explicat Pilar Soriano.

  A més, des del Servici de Jardineria es proveirà de plantes i ferramentes per a poder fer una plantació adequada, mentre que les escoles, entitats i veïnat en general faran un control de l'evolució de les plantes.

  Cada any es lliurarà un certificat a les famílies com a col·laboradores i un certificat personal a totes les xiquetes i els xiquets que hagen participat en el projecte. També es farà un reconeixement anual a les escoles i entitats que s'hagen distingit per la seua participació i per la seua constància.

  La iniciativa comença a partir de la pròxima setmana als barris de Patraix, Sant Marcel·lí i el Cabanyal, i la idea és que vaja estenent-se pròximament a tots els barris de la ciutat.

  Pujar