elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Justícia dona la raó a Metrovacesa i obliga l'ajuntament a tramitar el projecte de la constructora en Benimaclet

La Justícia dona la raó a Metrovacesa i obliga l'ajuntament a tramitar el projecte de la constructora en Benimaclet
  • L'alcalde, Joan Ribó, ja ha anunciat que el consistori recorrerà la sentència

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha donat la raó a l'empresa Metrovacesa en el recurs interposat contra la decisió de l'Ajuntament de València d'inadmetre el seu projecte en el PAI de Benimaclet. Així, el consistori es veurà obligat a tramitar la proposta de la constructora.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que des del consistori es recorrerà la sentència perquè “independentment del tema judicial, nosaltres defensarem els interessos dels ciutadans de Benimaclet”, i ha insistit que “crec que Metrovacesa no entén res més que els seus negocis”.

Ribó ha assenyalat que Benimaclet és una zona de transició entre l'horta i la ciutat, per això “continuarem en la via que tinga un PAI i siga tot una zona, que tinga una transició clara a l'horta”.

Per part seua, la regidora d'Urbanisme i vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha advertit del perill de prendre decisions arriscades i poc realistes sobre el futur del PAI de Benimaclet. “Si finalment aqueixes postures hagueren prosperat, com, per exemple, la desclassificació del sòl com proposaven alguns partits, hui el PAI de Metrovacesa hauria d'admetre's sense cap mena de canvi. No tindríem capacitat d'establir els criteris com farem ara. Per això, cal tindre molta cura a l'hora de prendre decisions perquè ens pot costar molt car”, ha dit a preguntes dels periodistes en una intervenció en la plaça de l'Ajuntament.

La candidata a l'alcaldia de València pel PSPV ha mostrat la seua satisfacció amb el treball desenvolupat pel Partit Socialista en les seues responsabilitats d'Urbanisme garantint el dret a la ciutat en el barri. “Em sembla molt important recordar que la postura del Partit Socialista és que el barri de Benimaclet es desenvolupe complint amb els criteris de sostenibilitat d'agenda 2030 arribant un consens amb els veïns i veïnes però que siga un espai que done resposta a les necessitats de tots els veïns que la immensa majoria dels veïns i veïns el que volen és un parc el que volen és un jardí i nosaltres li ho garantirem”, ha finalitzat.

Els veïns de Benimaclet demanen "debatre i elaborar propostes per a dissenyar el futur urbanístic del barri"

D'altra banda, l'Associació Veïnal de Benimaclet lamenta que l'ajuntament “mai s'ha plantejat dur a terme un vertader procés participatiu, en el qual les entitats associatives del barri puguen debatre i elaborar propostes per a dissenyar el futur urbanístic del barri de Benimaclet”.

Assenyalen que “mostra d'això és el simulacre de procés participatiu que la Regidoria d'Urbanisme ha plantejat recentment sobre aquest tema i que ha provocat la campanya de recollida de signatures en el barri promoguda per l'Associació i que seran pròximament presentades a l'Ajuntament”.

Els veïns del barri han transmés que “les Administracions Municipals i els Agents Urbanístics han de rebutjar definitivament la idea que els projectes que afecten la ciutat i els barris són només cosa de dues, deixant fora com a mer espectador al veïnat, utilitzant-lo exclusivament com a mer "client votant" cada quatre anys uns (els Ajuntaments), i com a mer "consumidor de rajola" els altres (Promotors)”.

Així, recorden que “el PAI de Benimaclet és la història de repetits conflictes judicials”, i indiquen que “l'ocorregut ara, no és més que la continuació d'un llarg conflicte on està en joc l'obtindre el màxim benefici a costa d'una edificabilitat”.

Finalment destaquen que “l'associació veïnal continuarà reivindicant un projecte urbanístic amb menys edificabilitat i on es tinga en compte una vertadera transició entre la ciutat i la seua horta”.

Pujar