elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Entrepobles organitza una Jornada a València per a generar consciència i acció sobre l'emergència climàtica

Entrepobles organitza una Jornada a València per a generar consciència i acció sobre l'emergència climàtica
  • La trobada “De què parlem quan parlem d’emergència climàtica?” s'emmarca en els actes de la Capitalitat Verda Europea 2024

  • Participaran Andreu Escrivà, tècnic de la Fundació València Clima i Energia; Marián Sintes, activista de la Comissió Ciutat-Port; i Àlex Guillamón, activista en l'Associació Entrepobles i XR Barcelona

  • D'accés lliure i gratuït, tindrà lloc el 29 de maig a les 18h. en el Museu de Prehistòria de València

 

València ha sigut triada com a Capital Verda Europea en 2024 i s'uneix així a la llista de ciutats europees compromeses amb la protecció del medi ambient. No obstant això, durant els últims anys, a la ciutat s'han intensificat els fenòmens climàtics, l'augment de les temperatures i l'increment del nivell de la mar, entre altres. València, i tot el planeta, s'enfronta per tant a un desafiament global urgent: fer front a l'emergència climàtica.

Per a generar consciència i acció sobre aquest problema, dimecres 29 de maig, a les 18h, la sala d'actes del Museu de Prehistòria de València (MUPREVA), en la Beneficència de València, acull la jornada “De què parlem quan parlem d’emergència climàtica?”, organitzada per Associació Entrepobles. L'accés és lliure i l'acte forma part de la iniciativa 'Museu en verd' del "Projecte Barri", impulsat per MUPREVA, en col·laboració amb el Ajuntament de València.

En la jornada participaran Andreu Escrivà, ambientòleg divulgador i tècnic de projectes ambientals de la Fundació València Clima i Energia; Marian Sintes, metgessa d'atenció primària, activista de AE-Agró i de la Comissió Ciutat-Port; i Àlex Guillamón, activista de Entrepobles i Extinction Rebellion Barcelona.

Projecció del documental ‘50°C’ i exposició sobre migracions climàtiques

Durant l'esdeveniment es projectaran fragments de "50 °C", un documental de SICOM i Entrepueblos que explica els impactes del canvi climàtic, els límits de les energies renovables, la salut i els desplaçaments i migracions climàtiques. A més, s'instal·larà una exposició sobre una exposició sobre migració i desplaçament de les persones per causes ambientals.

La mostra reflexiona sobre els problemes que pateixen les persones i comunitats que han d'abandonar les seues cases i llocs d'origen degut a l'emergència climàtica, i la necessitat de canviar la normativa actual per a garantir el dret d'asil per causes ambientals, les causes de la degradació ambiental i el perill, encara major, per a les persones defensores del medi ambient.

Entrepobles és una associació que promou l'educació transformadora, la incidència política i la cooperació solidària amb Llatinoamèrica. Impulsem els drets dels pobles i la naturalesa des dels feminismes. Acompanyem les lluites dels i les activistes que els defensen.

En Comunitat Valenciana, Entrepueblos duu a terme projectes de cooperació així com activitats de sensibilització impulsades pels seus activistes a València, Petrer, Elx i Alacant.

 

Pujar